Vijf dingen om op te letten bij FC Twente

Gepubliceerd op: 13/08/2017

Vijf dingen om op te letten bij FC Twente

Over enkele uren begint het seizoen voor FC Twente. Wij verzamelden vijf feiten die je vooraf moet weten over over FC Twente

1.Ingeleverde passes en balbezit
Het centrale middenveld-duo Kamohelo Mokotjo en Mateusz Klich viel uiteen na een transfer van Mokotjo naar Brentford en Klich naar Leeds United. Hierdoor levert FC Twente behoorlijk wat balvastheid in. Mokotjo verstuurde van alle middenvelders in de eredivisie de meeste passes (2130). Op de derde plaats vinden we Klich terug, die 1796 passes verstuurde.

2. Sterk in standaardsituaties
Alleen Feyenoord (4) en PSV (7) kregen minder doelpunten tegen uit standaardsituaties dan FC Twente (9) in het afgelopen seizoen. Ook aanvallend deed Twente het goed op het gebied van standaardsituaties. Door het vertrek van Mateusz Klich, die alle zes gekregen penalty’s raak schoot, zal de club op zoek moeten gaan naar een nieuwe strafschoppennemer.

3. Vertrokken doelpuntenmakers
Wie gaat in het nieuwe seizoen doelpunten maken bij FC Twente? Enes Ünal stond met 18 doelpunten garant voor 37% van het doelpuntentotaal (48) van FC Twente. Op de tweede en derde plek van de topscorers van Twente vinden we Klich en Celina. In de voorbereiding scoorden de Tukkers amper: de laatste keer dat de formatie van René Hake een doelpunt maakte was 8 juli, tegen Stanraer FC.

4. De spitsen
Tom Boere werd in het afgelopen seizoen de topscorer van de Jupiler League met 33 doelpunten voor FC Oss. Marko Kvasina was bankzitter bij Autstria Wien. Andere centrumspitsen die Twente in de afgelopen vijf seizoenen aantrok (op huurbasis) waren Enis Bunjaki, Oskar Zawada, Zakaria El Azzouzi, Michael Olaitan, Torgeir Börven, Luka Djordjevic en Luc Castaignos. Bunjaki, Zawada, Olaitan, Djordjevic wisten allen niet te scoren voor de Tukkers in de eredivisie.

5. Jong en weinig eredivisie in de benen
Opnieuw heeft FC Twente een jeugdige selectie. Met een gemiddelde leeftijd in de selectie van 23,3 jaar hebben alleen Willem II, Ajax, PSV en NAC een jongere selectie. Een speler in de selectie van Twente heeft gemiddeld 29 eredivisiewedstrijden in de benen. Alleen Willem II en nieuwkomers NAC en VVV-Venlo hebben gemiddeld minder ervaring in de Eredivisie. Danny Holla heeft de meeste eredivisie-ervaring: hij speelde tot dusverre 179 wedstrijden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Emiel Muijderman

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht