VIDEO: Wethouder Mulder opent Dag van de Bouw bij zorghotel Zenderen

Gepubliceerd op: 02/06/2018

VIDEO: Wethouder Mulder opent Dag van de Bouw bij zorghotel Zenderen

Zaterdag 2 juni vond de dertiende editie van de Dag van de Bouw plaats. Zo'n 130 bouwbedrijven in heel Nederland stelden tussen 10.00 en 16.00 uur hun bouwplaats gratis open voor publiek. In de Regio Oost waren directeur Verhoeven van Bramer BV., directeur Joke Mijdam van de Zwanenhof en Herman Mulder, wethouder van de gemeente Borne aanwezig bij het zorghotel in Zenderen en hebben de openingshandeling verricht. Het weer werkte niet echt mee.

Het thema van de Dag van de Bouw dit jaar was De Bouw Maakt Het Mogelijk. Het zorghotel in Zenderen is een voorbeeld van De Bouw Maakt Zorg Mogelijk. Het zorg-/ kuurhotel dat momenteel gebouwd wordt, is bedoeld voor mensen die herstellende zijn van een operatie maar nog niet zelfstandig thuis kunnen functioneren, voor mantelzorgers, voor mensen met burn-out verschijnselen, maar ook voor sporters om te revalideren na een blessure of behandeling.

In het weiland achter het voormalige retraitehuis St. Jozef realiseert bouwbedrijf Bramer in opdracht van De Zwanenhof het nieuwe zorg-/ kuurhotel Azelo. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen en krijgt een ronde vorm met gevels die grotendeels uit glas bestaan, waardoor de gasten de groene omgeving ook binnen kunnen ervaren. Het ontwerp is van IAA Architecten Enschede. In augustus 2018 wordt het project opgeleverd.

Camera en interviews: Gerrit Bennink
Montage: Mohammad Alhwedi
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente

‹ Terug naar nieuws uit borne overzicht