VIDEO Op zoek naar 'innerlijke body' bij docent Gelukskunde in Enschede

Gepubliceerd op: 17/07/2017

VIDEO Op zoek naar 'innerlijke body' bij docent Gelukskunde in Enschede

De reporters van Newsroom Enschede gaan deze zomer elke dag op pad met Enschedeërs met een bijzondere hobby, baan of lifestyle. Vandaag gaan we op bezoek bij Mirjam Spitholt, docent Gelukskunde.

‘Wie ben ik nou eigenlijk?’, die vraag staat centraal voor de studenten die het vak ‘Gelukskunde’ volgen van Spitholt. De Enschedese herinnert mensen er dagelijks aan dat ze al gelukkig zijn. ,,Gelukkig word je niet door een fulltime baan of door een mooi huis. Die omstandigheden dragen maar tien procent bij aan ons geluksgevoel.” Volgens Spitholt willen we te vaak voorbereid zijn op alles, en dat is volgens haar niet mogelijk. ,,Het is ook wat filosofisch en een beetje spiritueel.”

Trump is Karel
Met onder andere handpop Karel wil ze mensen zich bewust laten worden van de stem in hun hoofd. ,,Trump is bijvoorbeeld een vleesgeworden Karel”, zegt Spitholt.

Les
Spitholt geeft niet alleen les op Saxion, maar komt ook wekelijks bij bouwpersoneel en chirurgen om les te geven in Gelukskunde. Vandaag ging ze samen met onze verslaggever Nout Peper op zoek naar zijn ‘innerlijke body’. Bekijk de beelden hierboven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Annina Romita

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht