VIDEO: JUNIMO biedt bijzondere speelmiddagen

Gepubliceerd op: 19/06/2017

VIDEO: JUNIMO biedt bijzondere speelmiddagen

Ze noemen zich JUNIMO, drie meiden Monique, Judith en Nienke die zich inzetten voor kinderen met een verstandelijke beperking of aan autisme verwante stoornissen. Eens de twee weken organiseren ze een speelmiddag. Momenteel hebben ze 11 kinderen in de groep waarmee ze deze keer op uitnodiging naar een restaurant in Haaksbergen gingen voor een kookworkshop.

De meiden van JUNIMO organiseren in de even weken op woensdagmiddag een speelmiddag voor kinderen met een verstandelijke beperking of autisme aanverwante stoornis. Deze kinderen hebben vaak moeite met sociale contacten en vinden weinig aansluiting bij kinderen uit de buurt omdat ze verder weg op school zitten of 'anders' zijn.

JUNIMO wil deze kinderen de mogelijkheid bieden om sociale contacten op te bouwen door samen te zijn in de vorm van een speelmiddag. Onder enthousiaste en professionele begeleiding biedt JUNIMO verschillende activiteiten aan die variƫren van een spelletjesmiddag tot koekjes bakken en van knutselen tot lekker buitenspelen. Activiteiten waaraan iedereen op zijn eigen manier en niveau kan deelnemen.

JUNIMO vindt het belangrijk dat kinderen met een verstandelijke beperking of autisme aanverwante stoornis net als hun broer of zus kunnen deelnemen aan naschoolse activiteiten.

Kijk voor meer info op:
https://www.facebook.com/junimo.club/

http://www.junimo.nl/

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht