VIDEO Gemeenteraad Borne 6-2-2018: Bram Donkers

Gepubliceerd op: 11/02/2018

VIDEO Gemeenteraad Borne 6-2-2018: Bram Donkers

Het was een drukte van belang, een kwartier voor het begin van de gemeenteraadsvergadering van Borne op 6 februari. 'Zenderen' bood in de hal van het gemeentehuis een petitie aan, getekend door 500 inwoners. De boodschap luidde: "Raad heroverweeg het tracé van de Verbindingsweg".

We interviewden later de raadsleden Bram Donkers (PvdA) en Tom Verreussel (SP) over de reactie van de rekenkamercommissie inzake het Bornse armoedebeleid en over de verhoging van de parkeertarieven bij het ziekenhuis in Hengelo. In het eerste geval stond de SP alleen, en zo bleef het ook. In het tweede geval waren 9 raadsleden voor de motie en … 9 tegen. Wordt vervolgd derhalve.

Bram Donkers (PvdA) vindt dat de Rekenkamercommissie het heel goed gedaan heeft met haar onderzoek naar het armoedebeleid in Borne. De commissie heeft zich goed geïnformeerd en heldere conclusies getrokken. Minder enthousiast is Donkers over de 'armoedecoördinator', hij vreest de instelling van weer een nieuwe functie. Donkers verwijst verder naar het kerkenprotocol, een set van spelregels van de gezamenlijk ekerken om armoede te signaleren en onderkennen. Hij pleit ervoor dat ook binnen de gemeente Borne alle betrokkenen een dergelijk protocol onderschrijven.

Camera: Gerrit Bennink
Interview: Gerrit Bennink
Montage: Michel van der Voort

Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente.

‹ Terug naar nieuws uit borne overzicht