Rode Vuist voor Enschedese daklozenjas sheltersuit

Gepubliceerd op: 12/01/2018

Rode Vuist voor Enschedese daklozenjas sheltersuit

De Enschedese Stichting Sheltersuit is dit jaar de winnaar van de Rode Vuist, een prijs van de PvdA Overijssel. Sheltersuit, dat een soort draagbare slaapzak maakt voor daklozen en vluchtelingen, ontving vrijdag de prijs uit handen van de vorige winnaar, Reisopera-directeur Nicolas Mansfield.

De stichting produceert de sheltersuit, een warme wind- en waterdichte jas en slaapzak in één. Die worden uitgedeeld onder vluchtelingen en daklozen, bijvoorbeeld aan kinderen in vluchtelingenkampen op Lesbos. Zo kunnen zij de winterkou overleven. De sheltersuits worden gemaakt in een sociale kledingfabriek waar werklozen, daklozen en vluchtelingen werken.

Bezield
“Sheltersuit maakt zich sterk voor mensen op onze wereld die helemaal niets meer hebben,” zegt PvdA-fractievoorzitter Tijs de Bree van de Overijsselse staten. “Sheltersuits komen terecht op plekken waar amper voorzieningen zijn, waar de omstandigheden mensonterend zijn, waar mensen doodvriezen. Zolang we nog niet in die wereld leven maakt de Stichting Sheltersuit niet alleen Overijssel maar de hele wereld een beetje mooier,” aldus De Bree.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht