Renovatie Vereenigingsgebouw Stork komt in zicht

Gepubliceerd op: 10/10/2018

Renovatie Vereenigingsgebouw Stork komt in zicht

HENGELO – Als alles een beetje meezit, kan ergens begin volgend jaar een begin worden gemaakt met het renoveren en uitbreiden van het Vereenigingsgebouw Stork. De nieuwe eigenaar, investeringsbedrijf Infestos van oud-Hengeloër Bernard ten Doeschot, wil daarmee beginnen zodra de bouwvergunning een feit is.


Het Vereenigingsgebouw staat een ingrijpende verbouwing te wachten. Het uit 1895 daterende rijksmonument krijgt een nieuw leven met hotelkamers, een restaurant en congres- en vergaderfaciliteiten. Ten Doeschot heeft een vergelijkbare formule eerder ontwikkeld voor hotel ’t Lansink, dat hij in 2009 kocht.

De in Zwitserland wonende investeerder nam het Vereenigingsgebouw over voor het symbolische bedrag van één euro en sloot twee jaar geleden al een intentie-overeenkomst met de gemeente. Maar nu komt er schot in de plannen: het college van B en W heeft het nieuwe bestemmingsplan inmiddels vastgesteld. De Hengelose Natuur- en Milieuraad heeft weliswaar een zienswijze ingediend, maar volgens het college geeft dat geen aanleiding om het plan te wijzigen.

De verwachting is dat de gemeenteraad eind november het bestemmingsplan kan vaststellen. Waarna Ten Doeschot meteen de bouwvergunning wil aanvragen. Met die procedure is maximaal acht weken gemoeid. In die periode kunnen nieuwe bezwaren worden ingediend maar wethouder Mariska ten Heuw rekent daar niet op.

Ten Heuw is ingenomen met het project. “We mogen er trots op zijn dat er een partij is die het aandurft om het rijksmonument in zijn oude luister te herstellen en daarbij ook dichtbij de oorspronkelijke bestemming weet te blijven.”

Hoe lang de renovatie en verbouwing gaat duren is nog niet bekend, naar verwachting maakt Ten Doeschot meer details bekend zodra de bouwvergunning op tafel ligt.

Bron: Radio Hengelo TV

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht