Nieuws uit Twente

Spoorfietsen-seizoen van start met officiele opening van 'Schaddenspoor'

Gepubliceerd op: 16/04/2019

Het 135 jaar oude deel 'het Schaddenspoor' wordt donderdag officieel geopend aan de Kuipersdijk 48a. Daarmee gaat ook het nieuwe Spoorfietsen-seizoen weer van start. Het voormalige Akzo-lijntje van 2,5 kilometer lang is door het bedrijf achter het spoorfietsenproject overgenomen van ProRail. Het is de eerste keer dat ProRail een spoorlijn verkocht heeft voor dit doel.
Lees verder...

208 winnaars met Rabobank Clubkas Campagne 2019!

Gepubliceerd op: 15/04/2019

Ruim 12.000 stemmen, € 110.000,- te verdelen onder 209 clubs Rabobank Enschede-Haaksbergen draagt het verenigingsleven een warm hart toe en steunt verenigingen en stichtingen via de Rabobank Clubkas Campagne. 208 deelnemers aan de campagne 2019 mogen nu dankzij de stemmen van klanten vanaf 12 jaar, rekenen op een financiële bijdrage.

Winnaar Rabo Clubkas 2019 In totaal verdelen wij de komende maand € 110.000,- onder verenigingen en stichtingen waar op gestemd is. De winnaar van de Rabobank Clubkas 2019 is s.v. Bon Boys. Zij hebben 318 stemmen gekregen. Voorzitter Richard Migchielsen van s.v. Bon Boys ontving daarom op 9 april uit handen van directeur Bedrijven Giljam Wartena een cheque ter waarde van € 2.000,-. Voedselbank Enschede-Haaksbergen en v.v. H.S.C. ’21 uit Haaksbergen zijn respectievelijk tweede en derde gevonden.

Record aantal deelnemers Klanten konden tussen 19 maart en 7 april stemmen op de club die volgens hen een steuntje in de rug verdienen. Dit jaar waren dat maar liefst 209 verenigingen en stichtingen, een prachtig record! In totaal namen ruim 6.200 klanten de moeite om te stemmen: samen brachten zij ruim 12.000 stemmen uit. Dat is een prachtig voorbeeld van betrokkenheid en daar zijn we heel trots op.

Rabobank Clubkas Campagne geslaagd Directievoorzitter Joep Kockmann is zeer enthousiast over het verloop van de campagne: ‘De Rabobank Clubkas Campagne is een goed voorbeeld waarin de Rabobank zich onderscheidt, namelijk dat de klanten en leden van de bank inspraak hebben op de verdeling van een deel van de winst van de bank. Deze winst vloeit zo terug naar het lokale verenigingsleven. Dat is een aandeel in de lokale gemeenschap.’
Lees verder...

Bon Boys doet z’n plicht

Gepubliceerd op: 15/04/2019

Bon Boys deed zondag tegen Luctor et Emergo wat het moest doen: het won met ruime cijfers (5-1) en schiep daarmee de voorwaarden voor de finale van het seizoen. Vanaf nu is het elk weekend bingo, te beginnen tweede paasdag bij de nummer twee Voorwaarts Twello.

Bon Boys had zondagmiddag de buit eigenlijk al na een kwartiertje spelen binnen. Mick Beusenberg en Youri Gersmann zorgen er voor dat het al snel 2-0 stond, waardoor de thuisploeg de eerste angel uit het duel had gehaald. Bon Boys onderhield een hoog tempo, en speelde de bezoekers van het kastje naar de muur. Het enige minpunt van de eerste helft: de derde treffer bleef uit. Dat gold aanvankelijk ook voor de tweede helft, waarin Bon Boys opnieuw heer en meester was en geen kans weggaf. De ploeg van Berthil ter Avest doet dit seizoen veel dingen goed, maar te vaak heeft het elftal er moeite mee om een wedstrijd in het slot te gooien. Ondanks een vracht aan kansen. Dat was tegen Luctor opnieuw het geval. Pas in de laatste fase van de wedstrijd werd het kwaliteitsverschil via treffers van Jordi van Ek en Mika Beukert in de score tot uiting gebracht. Dat Luctor uit de enige hoekschop van de wedstrijd zowaar nog scoorde ook, was een smetje en ook volkomen onnodig. Via Erik Makkink had Bon Boys toch nog het laatste woord (5-1), waardoor de ploeg als koploper begint aan de laatste fase van het seizoen.

Bon Boys heeft daarin alles zelf in eigen hand.
Lees verder...

Meer Nieuws uit Twente