Nieuws uit Twente

HSC krijgt LED verlichting

Gepubliceerd op: 20/08/2018

Maandag 20 augustus is gestart met het aanbrengen van de nieuwe LED verlichting op het hoofdveld bij HSC.

16 stuks armaturen (type AAA-Lux 1550 Watt) op de bestaande lichtmasten. De gemiddelde horizontale verlíchtingssterkte (Eh) op het speelveld bedraagt straks 300 lux bedrijfswaarde, waarmee wordt voldaan aan de aanbevelingen van NOC"NSF, KNVB en NSW, klasse ll voor wedstrijddoeleinden.
Lees verder...

HSC'21 aan de bak in de beker en de competitie

Gepubliceerd op: 20/08/2018

Na een lange gesplitste voorbereiding wordt het voor HSC'21 vanaf deze week weer serieus. Woensdag is de eerste wedstrijd in de KNVB Beker en zondag start de competitie. Deze week moet blijken of de ploeg van Daniël Nijhof klaar is voor het grote werk.
Lees verder...

Jeugd VV Haaksbergen is er weer klaar voor

Gepubliceerd op: 20/08/2018

Blije gezichten op de velden bij VV Haaksbergen. Ondanks de droogte van de afgelopen maanden kan toch al getraind worden bij VVH. Gewoon op gras. Daarnaast bezit de club over een prachtig panna-veld alwaar de jongste jeugd prima de eerste trainingen op kan afwerken. Over enkele weken worden hoogstwaarschijnlijk de andere trainingsvelden ook vrijgegeven en staat niets de start van een mooi voetbalseizoen de spelers meer in de weg!

Voor het eerst sinds zeer lange tijd beschikt VV Haaksbergen aankomend seizoen weer over 2 teams JO19. Met daarnaast doorlopende teams t/m de JO9 timmeren ze bij de oudste voetbalclub van Haaksbergen stevig aan de weg. Ook aankomend seizoen is de TC wederom geslaagd om gediplomeerde trainers vast te leggen en zijn alle teams hierin reeds voorzien.

Echter zien ze bij VVH ook dat de aanwas bij de jongste jeugd enigszins stagneert. “Je ziet toch de aantrekkingskracht van de grootste club uit de Veldmaat en dat vooral spelers die willen gaan voetballen graag willen spelen bij klasgenootjes”. Uit het veld laten ze zich echter niet slaan, “waarom zouden we ook, bij een grote club is echt alles niet beter hoor. Daar hebben ze weer andere uitdagingen en kunnen ze het onmogelijk iedereen naar de zin maken. Wat te denken van de trainingsfaciliteiten als je 600 jeugdspelers 2 x per week kwijt moet op de velden om nog maar te zwijgen over het vinden van geschikte trainers voor alle jeugdteams”.

Afgelopen seizoen kwamen bijvoorbeeld ruim 20 jeugdspelers over van andere verenigingen om uiteenlopende redenen, velen gedurende het seizoen zelfs. “Natuurlijk ontvangen we die met open armen en laten we zien alwaar we hier groot in zijn. Het credo “niet ik, niet jij maar wij” voert hier de boventoon. Wat voor JO19-1 geldt, is ook voor JO11-2 van toepassing. Hier maken we geen uitzonderingen tussen selectieteams en de rest, iedereen is even belangrijk. Juist de kleinschaligheid en het ons –kent – ons gevoel weten vele nieuwe leden en hun ouders te waarderen”.
Lees verder...

Meer Nieuws uit Twente