Prijzen voor Bornse Vivian Kobussen en Andy Kamp bij Hair Award 2018

Gepubliceerd op: 13/03/2018

Prijzen voor Bornse Vivian Kobussen en Andy Kamp bij Hair Award 2018

De Bornse Vivian Kobussen (16 jaar) heeft in haar categorie de tweede prijs gewonnen tijdens de Hair Award, de jaarlijkse kapperswedstrijden van ROC van Twente. Vivian loopt stage bij leerbedrijf Hind’s Coiffure in Borne. Andy Kamp (17 jaar en eveneeens uit Borne) veroverde de derde prijs. Hij loopt stage bij leerbedrijf RemZ in Geesteren.


Veel glitter & glamour en een hoog niveau tijdens de Hair Award, de jaarlijkse kapperswedstrijden van ROC van Twente. Ruim 300 studenten van de kappersopleidingen in Almelo en Enschede verzorgden een totaalplaatje van haar, make-up en kleding in het thema ‘Op de rode loper’. De centrale hal van de ROC-locatie aan de Wierdensestraat in Almelo was ingericht als wedstrijdruimte.

Ruim 700 bezoekers, bestaande uit familie en vrienden van de deelnemers, zagen dat creativiteit en originaliteit op hoog niveau lagen. Ook het werkveld was ruimschoots aanwezig. De jury bestond uit zo’n 15 kappers uit het regionale werkveld. In de jurykamer werd, onder leiding van Peter Goldewijk van Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), hard gewerkt om de tellingen bij te houden.

Het publiek genoot van het creatieve kapperstalent, dat afgewisseld werd met optredens van studenten van de opleiding Muzikant van de Podiumacademie. De Hair Award is elk jaar weer een mooi evenement waar onderwijs, studenten, ouders en het werkveld bij elkaar komen.

Vivian Kobussen veroverde de tweede prijs in de categorie niveau 1, Entreeopleiding. Vivian loopt stage bij leerbedrijf Hind’s Coiffure in Borne. Andy Kamp (17 jaar en eveneeens uit Borne) veroverde de derde prijs. Zij loopt stage bij leerbedrijf Kapsalon Serce in Almelo. De winnaars in de verschillende categorieën ontvingen een mooi prijzenpakket.

Foto’s: bron ROC van Twente

‹ Terug naar nieuws uit borne overzicht