Politie Enschede verwijdert drugsfilmpje na privacyklachten

Gepubliceerd op: 17/07/2017

Politie Enschede verwijdert drugsfilmpje na privacyklachten

De politie heeft een filmpje van Facebook verwijderd nadat er klachten kwamen over de privacy van de 'hoofdrolspeler'. In het filmpje, dat afgelopen weekeinde werd gemaakt, was te zien hoe een man na drugsgebruik in een zogenaamde 'bad trip' zat.

Hoewel het gezicht van de man onherkenbaar was gemaakt kwamen er bij de politie toch veel klachten binnen over de privacy van de man. Maandagochtend verwijderde de politie daarop het filmpje. 'We zijn er niet op uit om de privacy van wie dan ook te schenden', schrijft de politie. 'Dit effect heeft geleid tot een een heroverweging. We hebben de post verwijderd, maar blijven nadrukkelijk posten over de gevaren in onze maatschappij; dus ook die van drugsgebruik.'

Ziekenhuis
De man op de videobeelden is zaterdagavond na het gebruik van de verdovende middelen met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Hij had last van stuiptrekkingen en was niet aanspreekbaar. 'Voor hetzelfde geld was het totaal anders afgelopen', schreef de politie onder het inmiddels verwijderde bericht.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto Annina Romita.

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht