Nieuws uit Twente

Champagne voor Jan Breukers

Gepubliceerd op: 21/05/2019

Op zaterdag 18 mei 2019 vond de tweede midfondvlucht plaats, gesponsord door Andrés schoen- en sleutelservice. 

Een midfondvlucht houdt in dat de duiven over de Franse grens worden gelost en dus ook de 300 km grens passeren. De 160 duiven van de Vale Doffer werden met zo’n 16000 andere duiven uit Twente en de achterhoek op donderdag ingekorfd om vervolgens per vrachtwagen naar het Franse Chalons de Champagne gebracht te worden. Dit ligt op zo’n 395 km vanaf Haaksbergen. 

Deze zaterdag waren de weergoden de duiven eindelijk eens goedgezind. Een blauwe lucht met hier en daar een wolkje zijn goede vliegomstandigheden voor de postduiven. Een zacht briesje uit het oosten, zorgde ervoor de dat snelste duiven ongeveer 80 kilometer per uur vlogen op hun terugweg naar Haaksbergen. Om 10.00 uur was het zover de duiven en konden de duiven aan hun terugreis beginnen. In de vereniging van Vale Doffer waren exact 160 duiven ingekorfd. 

Dat Jan Breukers zijn duiven in vorm heeft, bleek vorige week al toen hij eerste werd. Deze week presteerden zijn duiven echter fenomenaal, want toen de eerste duif om 14.47 uur op het hok arriveerde, volgden duif twee, drie en vier binnen 3 minuten. De eerste 5 duiven in de vereniging waren als volgt: 1-2-3-4 Jan Breukers, 5 RB Temmink. De champagne kon worden ontkurkt.
Lees verder...

Finale HSC 21 Darts Competitie

Gepubliceerd op: 21/05/2019

Vorige week donderdag en vrijdag werden de finales gespeeld in de HSC 21 Darts Competitie.
De (droom) finale ging tussen nieuwkomer Golden Oldies en de oude bekende Hazee 6. Waar de Golden Oldies nog enigzins onder de indruk waren in hun debuutjaar, trokken de ervaren jongens van Hazee 6 hier zich weinig van aan.


Hazee 6 heeft alles gewonnen en is geen wedstrijd in de problemen geweest. De wedstrijd om de 3e 4e plaats ging tussen de Scheidsrechters ( verliezend finalist vorig jaar) en het 1e. Hierin was het 1e duidelijk te sterk. Na een 3-0 voorsprong werd de einstand uiteindelijk bepaald op 5-2 voor het HSC 1.

De finale in de verliezersronde was wel een spannende wedstrijd. Oud A4 en 5e stonden op 3-3. De bierronde was hierin beslissend. Beide teams hebben kansen gehad op de overwinning maar uiteindelijk was Robin Wielens (namens 5e) die met dubbel 16 de wedstrijd besliste. Hiermee was de laatste pijl in deze 2019 editie gegooid. Prijsuitreiking is op 26 Mei na de laatste wedstrijd van HSC 1 tegen Jong Volendam.
Lees verder...

v.v. Haaksbergen laat punten liggen in derby

Gepubliceerd op: 21/05/2019

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag de Haaksbergse derby tegen Hoeve Vooruit met 1-3 verloren.

Op een zonovergoten sportpark ’t Meuken hebben v.v. Hoeve Vooruit en v.v. Haaksbergen de toeschouwers op een leuke wedstrijd getrakteerd. De gastheren hadden meer balbezit en wisten in het eerste gedeelte van de eerste helft op eigen helft terug te dringen. Bij de gasten uit Haaksbergen had goalie Tim Kamphuis een perfecte dag. Alle pogingen van de thuisploeg wist de keeper onschadelijk te maken. Naarmate de eerste helft vorderde werden de groenwitters brutaler. De altijd actieve Danieck van der Kolk dreef de ploeg van trainer Wietse Golbach waar dat kon naar voren en bracht de verdedigers van v.v. Hoeve Vooruit een aantal keren in verlegenheid.

De 0-1 voor v.v. kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. Brian van der Kolk rondde een mooie solo af met een gave voorzet die door de verdediging van de oranje zwarten niet goed werd verwerkt waarna Bram Fukkink simpel kon intikken.

De 2e helft begon met een mokerslag voor v.v. Haaksbergen. Niet voor de eerste keer dit seizoen werd direct na de rust een tegentreffer geïncasseerd. Evenals de voorgaande weken bewees de ploeg uit Haaksbergen een goede moraal. Er ontspon zich een gelijkwaardig duel met kansen aan beide kansen. De 2-1 en de 1-2 lagen in de lucht, maar vielen niet. Toen beide ploegen zich tevreden leken te geven met een puntendeling sloeg v.v. Hoeve Vooruit nog 2 keer toe. Zuur voor v.v. Haaksbergen dat beide treffers in de slotminuten vielen. Op basis van inzet had v.v. Haaksbergen een punt verdiend.

In de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Het duel speelde zich vooral op het middenveld af. Aan beide kanten werden de aanvallen van de tegenstander snel onderbroken waardoor er weinig kansen ontstonden. Na een half uur werd een doelpunt van GSV’63 wegens buitenspel afgekeurd.

In de 2e helft een totaal ander spelbeeld. Beide ploegen speelden op de aanval en voor de overwinning. Dit resulteerde voor beide ploegen in een handvol goede mogelijkheden. Aan beide kanten werd paal en lat geraakt. V.v. Haaksbergen zocht de vleugels met mooi aanvalsspel maar wist het doel niet te vinden. Aan de andere kant redde goalie Tim Kamphuis een aantal keren mooi. In een drangfase van de groenwitters leidde ongelukkig balverlies in de verdediging van de Haaksbergenaren tot de 0-1.

De ploeg van trainer Wietse Golbach, die het moest doen zonder de vaste waarden Marko Edens en Jesper Gevelaar, bewees veerkracht door er na de achterstand nog een schepje bovenop te doen. Het tempo werd verhoogd en de tegenstander stond in de eigen 16 meter. Het was echter één van die middagen dat je op je kop kunt gaan staan, maar de bal wou er ook niet in, ook niet diep in blessuretijd bij een prachtig schot van Wouter Brummelhuis

A.s. zondag speelt v.v. Haaksbergen de één na laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Hoeve. Altijd een mooie derby en klassieker.
Lees verder...

Meer Nieuws uit Twente