Nieuws uit Twente

Mais doolhof weer geopend

Gepubliceerd op: 20/07/2019

Lukt het jou om de uitgang van het doolhof te vinden?

Er is een leuke speurtocht uitgezet in het maisveld aan de Meijersgaardenweg 5 in Buurse.

Wanneer je de uitkijktoren hebt gevonden, kun je genieten van een geweldig uitzicht. Een spannende activiteit om samen te doen in de buitenlucht!

De entree voor het maisdoolfhof is € 3,50. Dit is inclusief puzzeltocht voor een educatief tintje en een waterijsje na afloop. Naast het maisdoolhof is er een biologische moestuin, waarbij gezellige zitjes zijn ingericht.

Iets verderop, bij restaurant Captain Jack kun je ook heerlijk spelen en springen op de trampolines.
Lees verder...

Nieuw standplaatsenbeleid moet ondernemers gelijke kansen geven

Gepubliceerd op: 19/07/2019

Gemeente Hengelo werkt aan nieuw standplaatsenbeleid met andere regels. Het huidige standplaatsenbeleid is verouderd. Zo staat daarin nog dat standplaatsvergunningen voor onbepaalde tijd worden uitgegeven. Volgens het college van B en W mag dat niet meer en is dat in strijd met een rechterlijke uitspraak over schaarse vergunningen. Daarnaast zijn veel aangewezen locaties niet meer actueel, zoals in de binnenstad.
Lees verder...

Hightech zomerprogramma "Free energy" voor kinderen van 6 tot 12 jaar

Gepubliceerd op: 19/07/2019

De Twentse Maakplaatsen presenteren deze zomer het hightech programma “Free Energy” voor kinderen in heel Twente. In de Twentse gemeentes kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar tijdens de zomervakantie zelf energie opwekken. Kinderen worden zo op speelse wijze bewust gemaakt van het belang van duurzaamheid en groene energie.
Lees verder...

Meer Nieuws uit Twente