Nieuws uit Twente

CDA Hengelo wil snelle aanleg glasvezel Weusthag en Woolde

Gepubliceerd op: 19/06/2018

Het CDA in Hengelo vindt het hoog tijd dat het gehele buitengebied wordt voorzien van glasvezel. Zo staan Weusthag en Woolde voorlopig nog niet op de planning om glasvezel te krijgen. De fractie is van mening dat een goede internetverbinding anno 2018 van wezenlijk belang is voor de bedrijfsvoering in het buitengebied.
Lees verder...

WS Twente meiden Lieke & Carlijn subliem op NK Jeugd Zwemmen

Gepubliceerd op: 19/06/2018

Lieke Oude Leferink uit Hengelo (rechts op de foto) en Carlijn Hansté uit Borne (links op de foto), beiden zwemsters bij zwemvereniging WS twente Hengelo/Borne, hebben uitstekend gepresteerd op de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) zwemmen lange baan. De Nederlandse Jeugdkampioenschappen werden afgelopen weekend gehouden in Eindhoven.

Lieke heeft 3x goud behaald op de 50m/100m en 200m rugslag. Carlijn wist met het behalen van 2x brons op de 100m en 200m rugslag eveneens goed te presteren.

Lieke Oude Lenferink zal over 2 weken in Helsinki aan de Europese Jeugd kampioenschappen deelnemen.

Overige resultaten: Estafette team jeugd meisjes, Zilver op de 4x 100m wissel en brons op de 4x100 vrij (Carlijn Hansté, Lieke Oude Lenferink, Lynn Joor, Isabelle Elsweier).
Lees verder...

Theaterterrein 'Stork!' straks vol leven

Gepubliceerd op: 18/06/2018

HENGELO Nu is het nog een kaal en verwaarloosd industrieterrein. Maar in augustus zal het onherkenbaar zijn veranderd in een fraaie theaterplek. Tussen het noordelijk tracé-in-aanleg van de Laan Hart van Zuid, de Langelermaatweg en het Esrein worden vanaf 20 augustus namelijk duizenden bezoekers verwacht voor het theaterspektakel 'Stork!' op het 20.000 vierkante meter grote terrein.Lees verder...

Meer Nieuws uit Twente