Nieuws uit Twente

Parkeerterrein Kloosterhof geopend

Gepubliceerd op: 16/01/2020

Parkeerterrein Kloosterhof

Vanaf donderdag 16 januari 15.00 uur is het nieuwe parkeerterrein geopend en te bereiken via de afslagen op het kruispunt Thiemsbrug. Daarmee komt een einde aan de eerste fase van de werkzaamheden aan de Deldenerstraat én de openbare ruimte van de Lange Wemen. Begin februari volgt de beplanting nog. Daarnaast komen er nog oplaadpalen voor elektrische voertuigen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend. Het parkeerterrein op het Burgemeester Jansenplein wordt vanaf 16 januari opgeheven en afgesloten voor verkeer. Daarmee wordt dat deel van de binnenstad ook autovrij en kan de aanleg van het evenementenplein starten. Het plein wordt met warmrode stenen en groen net zo sfeervol ingericht als de Enschedesestraat. De sloop van de oude panden, waar vroeger speelgoedwinkel Mickey zat, vindt waarschijnlijk nog dit eerste kwartaal plaats. Daar komt, in de loop van 2020/2021 de horecawand voor terug. De werkzaamheden aan het evenementenplein duren tot ongeveer mei/juni 2020.

Deldenerstraat

In augustus 2019 startte aannemer Roelofs met het herinrichten van het wegdek van het kruispunt Thiemsbrug. Er zijn extra rijstroken aangelegd die toegang tot het nieuwe parkeerterrein geven. Verder werd de rijbaan, het fietspad én de riolering aangepakt. Begin december werd de weg weer geopend voor verkeer. Alleen de afslag naar parkeerterrein Kloosterhof was nog afgesloten. Die afslag is vanaf nu gebruiksklaar. In 2020 staat de volgende fase van de Deldenerstraat op de planning. De verwachting is dat de werkzaamheden tussen kruising Geerdinksweg/Weideweg en de Tuindorpstraat in het tweede kwartaal van 2020 starten. De aannemer die dit gaat aanpakken is nog niet bekend.

Op de hoogte blijven?

Met het Actieplan is in 2017 een document opgesteld waarin een samenhangende aanpak voor de binnenstad is geschetst. Dit in samenwerking met de SCH, SVH en Hengelo Promotie. De realisatie van een evenementenplein is een van de maatregelen om de binnenstad van Hengelo aantrekkelijk te maken. Andere maatregelen zijn onder meer: herinrichting van de openbare ruimte om zo een sfeervolle omgeving te creëren, meer groen in de binnenstad, klantvriendelijk parkeren, een compacter centrum om te winkelen, gerichte acquisitie etc. Al deze maatregelen vinden in samenhang plaats om een levendige en toekomstbestendige Hengelose binnenstad te creëren. En als gevolg hiervan de winkelleegstand te verminderen en het aantal bezoekers te laten stijgen.

Alle actuele informatie is te vinden op www.hengelo.nu Lees verder...

Hengelose komt in BinnensteBuiten

Gepubliceerd op: 16/01/2020

Kasbah-bewoonster Gerda Minkjan laat a.s. maandag haar woning zien in het populaire KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten. Gerda is zelf vrijwilligster bij Radio Hengelo TV en kent het klappen van de zweep nu wel een beetje. "Toch is het heel raar om opeens aan de andere kant van die camera te staan."
Lees verder...

Woningbouw op veld TVO Beckum haalbaar

Gepubliceerd op: 16/01/2020

Woningbouw op veld TVO Beckum haalbaar

Als alles volgens plan verloopt kunnen er op korte termijn woningen worden gerealiseerd op een veld van de sportvereniging TVO in Beckum. De gemeente wil het het veld kopen dat geschikt is voor circa 15 vrije bouwkavels. Daarmee gaat een lang gekoesterde wens van veel dorpsbewoners in vervulling.


Intentieverklaring

In oktober 2019 tekenden de gemeente Hengelo met de Stichting Samen bouwen aan Beckum i.o. een intentieverklaring om de haalbaarheid van woningbouw nader te onderzoeken. De stichting heeft onderzoek verricht naar de woningbehoefte en de gemeente heeft gekeken of er een sluitende grondexploitatie mogelijk is. Beide partijen hebben hun positieve bevindingen op 15 januari tijdens een Politieke Markt aan leden van de gemeenteraad en belangstellenden gepresenteerd.Sluitende grondexploitatie

Het bestuur van de sportvereniging en de gemeente Hengelo hebben de afgelopen periode onderzocht wat de mogelijkheden zijn. Het bestuur van TVO staat positief ten opzichte van de plannen en is bereid het veld onder voorwaarden te verkopen. Eén van die voorwaarden is dat de leden er nog mee moeten instemmen. Naar aanleiding van de gesprekken met TVO concludeert de gemeente op dat er zicht is op een sluitende grondexploitatie. Al eerder heeft de gemeenteraad een bedrag van € 175.000 in het vooruitzicht gesteld als er een goed plan komt voor de leefbaarheid in Beckum.  

De komende periode wordt het plan en de planning verder uitgewerkt, waarna de stichting, gemeente en TVO naar verwachting een samenwerkingsovereenkomst zullen ondertekenen. Daarin wordt ook vastgelegd dat een mogelijk positief resultaat op de grondexploitatie beschikbaar komt voor een extra impuls om de leefbaarheid in Beckum te verbeteren.


Bron foto: Beckum NL

Lees verder...

Meer Nieuws uit Twente