Nieuws uit Borne

6 april Autismedag bij Aveleijn

Gepubliceerd op: 02/04/2019

In de week van 31 maart tot en met 6 april vindt de Autismeweek plaats. Het doel van de week is meer begrip en kansen voor mensen met autisme te creëren. Dit gebeurt onder meer met het inititiatief ‘Light it up blue’: gebouwen over de hele wereld worden blauw verlicht om aandacht te vragen voor dit thema. Ook het bestuurscentrum van Aveleijn in Borne zal de hele week ’s avonds blauw worden verlicht.Op 6 april organiseert Aveleijn een speciale Autismedag. Iedereen is van harte welkom. Medewerkers geven informatie over hoe cliënten met autisme worden ondersteund en behandeld en welke materialen daarbij worden gebruikt. Via een circuit met verschillende onderdelen kunnen bezoekers zelf ervaren wat het betekent om autisme te hebben. Ook zijn cliënten van het Living Lab aanwezig die innovatieve toepassingen komen presenteren die mensen met autisme kunnen ondersteunen.Tijd: 10:00 - 14:00 uur

Locatie: Witte Huis, Grotestraat 260, Borne
Lees verder...

Gerard van den Hengel waarnemend burgemeester in Borne

Gepubliceerd op: 02/04/2019

Commissaris van de Koning Andries Heidema stelt Gerard van den Hengel uit Barneveld aan als waarnemend burgemeester van Borne. Binnenkort vindt op het provinciehuis de beëdiging plaats. Van den Hengel begint op 17 april met zijn werkzaamheden als waarnemend burgemeester.Waarnemend burgemeester

In Borne ontstaat een burgemeestersvacature door het vertrek van burgemeester Rob Welten. Hij is per 17 april benoemd als burgemeester van Haaksbergen. Om de continuïteit van bestuur te waarborgen heeft Commissaris van de Koning Heidema besloten een waarnemend burgemeester aan te stellen voor de periode dat de burgemeesterspost vacant is. Dit is naar verwachting tot begin 2020. Dit besluit is in goed overleg met vertegenwoordigers van de gemeenteraadsfracties en het college van burgemeester en wethouders van Borne tot stand gekomen. In de loop van dit jaar start de procedure om tot een nieuwe door de Kroon benoemde burgemeester te komen in Borne.Gerard van den Hengel

Gerard van den Hengel (geboren in 1963 te Achterveld) heeft een brede ervaring in het Openbaar Bestuur. Hij staat bekend als een verbindende, toegankelijke bestuurder, die enthousiasme en energie uitstraalt. Van 2006 tot 2018 was hij wethouder en locoburgemeester in Barneveld. Hij brengt bestuurlijke ervaring vanuit diverse beleidsportefeuilles mee. Voorafgaand aan zijn wethouderschap was hij werkzaam als financieel directeur van het Maritiem Research Instituut Nederland te Wageningen. Voor de VVD was hij onder andere Statenlid in de provincie Gelderland en raadslid en fractievoorzitter in Barneveld. Momenteel zet hij zich in binnen het Thematisch Netwerk Mobiliteit en Leefomgeving.
Lees verder...

Apollo 8 sluit competitie met overwinning af

Gepubliceerd op: 01/04/2019

Op zaterdag 30 maart speelde Apollo 8 haar laatste wedstrijd van het volleybalseizoen. Dros/ Alterno uit Apeldoorn werd met 3-1 verslagen. De debutant in de eredivisie sloot hiermee de competitie af en eindige op een zevende plek.
Een week eerder had de Bornse formatie zich al veilig gespeeld met een 0-3 overwinning op Pharmafilter US. Ook tegenstander Dros/ Alterno was door de winst van Apollo 8 zeker van lijfsbehoud. Voor de wedstrijd in Borne stond niks meer op het spel, maar de ploeg van Thijs en Bart Oosting was erop gebrand om voor thuispubliek de competitie goed af te sluiten. Apollo 8 wist dit waar te maken en won de wedstrijd met 3-1 (25-12, 18-25, 25-23 en 25-9).

Goed debuut op hoogste niveau
‘We kijken terug op een goed seizoen en het is mooi dat we dat vandaag met winst hebben afgesloten’, vertelt speelster Benthe Olde Rikkert. ‘Met het bereiken van de bekerfinale en handhaving in de eredivisie zijn de vooraf gestelde doelen behaald. Zuur was dat Marlon Stevelink (spelverdeelster) vandaag is uitgevallen met een blessure. We bedanken iedereen voor de support in het afgelopen seizoen’.

Wedstrijd in teken van afscheid
‘Het is fijn dat we de play out goed hebben afgesloten. Met drie overwinningen en een nederlaag eindigen we als nummer zeven van Nederland. Naast het bereiken van de bekerfinale is dat een goed resultaat’, zegt trainer Thijs Oosting. ‘Vandaag kregen alle speelsters speeltijd en daarnaast stond de wedstrijd in het teken van afscheid van een aantal speelsters. Inge Molendijk en Carlijn Oosterlaken werden tijdens het seizoen aan de selectie toegevoegd en stoppen als speelsters. De twee jonge talenten Floor Steenwelle en Tess Leemreize hebben dit jaar mogen snuffelen aan de eerste selectie. Volgend jaar zien we hen terug in de dameslijn van Apollo 8. Ook stoppen Benthe Olde Rikkert (vier jaar eerste team), Marlon Stevelink (twee jaar eerste team) en Antoinette Posthuma. Zij namen zaterdag ook afscheid. Laatstgenoemde viel dit seizoen helaas uit met een ernstige knieblessure. Zij speelde dit jaar haar zestiende seizoen in de eredivisie. Ze mag met recht een volleybalicoon genoemd worden en we zijn er trots op dat ze de laatste drie jaar bij Apollo 8 heeft gespeeld. Naast enkele speelsters werd ook stil gestaan bij data analist en assistent Bastiaan Roelofs. Hij was drie jaar verbonden aan de eerste selectie en stopt na dit seizoen’.
Lees verder...

Meer Nieuws uit Borne