Nieuws uit Borne

Sfeerpanelen in de tunnel van de wijk Stroom Esch

Gepubliceerd op: 20/08/2018

Nu de werkzaamheden voor het verkeersveiliger maken van de tunnelbak in de wijk Stroom Esch bijna zijn afgerond zal ook het plan van de wijkvereniging worden uitgevoerd. De wijkvereniging heeft zich jaren gestoord aan de troosteloze aanblik van deze tunnel en heeft daarvoor een voorstel gedaan om aan weerzijden langs het fiets/voetpad levensgrote sfeerpanelen aan te brengen.

Aan weerszijden zullen 9 grote panelen worden geplaatst. De afbeeldingen op deze sfeerpanelen zijn vergelijkbaar met de afbeeldingen die geplaatst zijn op de ramen van de lege winkelruimte in de Dorsmolen. Het is de wijkvereniging gelukt hiervoor alle benodigde financiele middelen bijeen te krijgen.

De panelen zijn ontworpen door Francis Hampsink (Creatieve Vitamines). Zij zal ook de gehele uitvoering van alle bijkomende werkzaamheden verzorgen. De railing langs het fiets/voetpad zal opnieuw worden geschilderd. De gekozen kleur is in overleg met Francis bepaald en zal als alles klaar is een heel fraaie evenwichtige uitstraling geven.

Nadat in 2017 het kunstwerk Boris door de wijkvereniging is gerealiseerd stond voor 2018 het project sfeerpanelen op de agenda. De wijkvereniging Stroom Esch is blij dat ook dit plan gaat slagen, waarbij moet worden opgemerkt dat het overleg hierover met de gemeente uiterst constructief is verlopen.

Als alle werkzaamheden in de tunnelbak klaar zijn zal de plaatsing van de panelen een maand later plaats vinden.
Lees verder...

Heracles Soccer Camp bij NEO in Borne

Gepubliceerd op: 13/08/2018

Heracles Almelo organiseert een driedaags Heracles Soccer Camp en keeperskamp voor kinderen van 6 tot en met 15 jaar bij NEO in Borne. Het staat gepland van woensdag 29 tot en met vrijdag 31 augustus. Inschrijven kan via www.heracles.nl/soccercamps.

Voetbalontwikkeling en voetbalbeleving vormen het uitgangspunt tijdens het Heracles Soccer Camp en keeperskamp, die onder leiding staan van gediplomeerde trainers. Na afloop ontvangen alle deelnemende kinderen hun eigen Heracles Soccer Camps-tenue, een Heracles Goodiebag en een certificaat als herinnering aan drie dagen vol voetbalplezier. Als nieuw onderdeel van het Soccer Camps-programma introduceert Heracles Almelo de Skill Games. Hierbij worden de leukste Skill Games uit de voetbalgame FIFA op het voetbalveld nagedaan.

Alle trainingen van het Heracles Soccer Camp en keeperskamp vinden dagelijks plaats van 09.00 tot 15.00 uur. Naast een uitgebreid voetbalprogramma is er tijdens het Heracles Soccer Camp en keeperskamp ook een animatieprogramma, zoals bijvoorbeeld een voetbalquiz, bingo en een voetbalfilm. Bovendien komen er tijdens het Heracles Soccer Camp en keeperskamp spelers van het eerste elftal van Heracles Almelo op bezoek om voetbaltips te geven en handtekeningen uit te delen. Verder is er ook gelegenheid om op de foto te gaan met de spelers.

Voetbalclub NEO in Borne
Woensdag 29 tot en met vrijdag 31 augustus
Van 09.00 tot 15.00 uur
Lees verder...

Crematoria Twente doneert aan stichting Leendert Vriel

Gepubliceerd op: 31/07/2018

Op vrijdag 27 juli overhandigde Peter Molema, directeur van Crematoria Twente, een cheque ter waarde van € 1300,- aan de stichting Leendert Vriel. Voorzitter van de stichting, Rita Bergsma, nam de cheque in ontvangst.

Het geld is afkomstig van giften die zijn gedaan in het kader van de opening van het nieuwe crematorium in Borne op 25 mei jl.. Crematoria Twente draagt stichting Leendert Vriel een warm hart toe en vroeg op de uitnodiging voor de opening om een gift voor de stichting in plaats van cadeaus. Crematoria Twente voegt zelf nog € 200,- aan de giften toe, waarmee het totaalbedrag op € 1500,- komt.

De vrijwilligers van Leendert Vriel zijn geschoold en begeleiden terminaal zieke mensen in de laatste fase van hun leven. Zij ontlasten partner, familie en andere (mantel)zorgers door te waken, op te passen of te helpen bij persoonlijke verzorging. Door de inzet van de vrijwilligers kan er altijd iemand bij de zieke persoon aanwezig zijn zodat deze in de eigen, vertrouwde omgeving kan sterven.
Lees verder...

Meer Nieuws uit Borne