Nieuws uit Borne

Politie zoekt getuigen van overval op Bornse cafetaria

Gepubliceerd op: 20/02/2018

De Politie zoekt getuigen van de overval op een Bornse cafetaria op vrijdag 16 februari. Bij de zoektocht is dinsdagochtend ook Burgernet Borne ingeschakeld.

Op vrijdagavond 16 februari heeft er een overval plaatsgevonden op een cafetaria aan de Grotestraat in Borne. De dader is zonder buit weggefietst. De politie zoekt getuigen.

Rond 19.25 uur kreeg de politie de melding van de overval en was in vijf minuten ter plaatse. De dader was er toen al haastig vandoor gegaan. Via de meldkamer werd een Burgernetmelding verzonden met het signalement van de dader en meerdere eenheden waren in de omgeving naar de dader op zoek. Op basis van onder andere het Burgernet-bericht heeft de politie getuigen gesproken die de verdachte mogelijk hebben gezien op het nabij gelegen station. De recherche onderzoekt deze overval en is op zoek naar getuigen.

Op basis van getuigen blijkt de dader een man met het volgende signalement;

1,65 meter lang;
Mollig postuur;
Licht getinte huidskleur;
Zwarte of donkergrijze jas aan met rood/bruine strepen op de buik en een witte capuchon.
De dader verplaatste zich op een opvallende kleine fiets in verhouding tot zijn grootte.Station Borne

Op het perron voor de trein van 19.38 uur naar Hengelo stonden ongeveer 10 mensen. De politie komt graag met deze mensen in contact opdat zij mogelijk de verdachte van de overval daar op dat perron hebben gezien.

Omgeving cafetaria

De recherche houdt er ook rekening mee dat vooraf aan het incident de verdachte in de omgeving verbleef. Zij vragen mensen zich te melden die aanslaan op het opvallende signalement van de dader en de fiets. Bent u op het station/ perron geweest van Borne tussen 19.30 tot 19.40 uur of hebt u in de omgeving van de Grotestraat rond 19.25 uur of eerder deze verdachte gezien? Belt u dan met de politie op telefoonnummer 0900-8844.
Lees verder...

Vooronde the Voice of Borne gestart

Gepubliceerd op: 19/02/2018

De voorronde van the Voice of Borne is gestart. Zo'n tien deelnemers presenteerden zich vorige week in het clubhuis van de Bornse Harmonie die de organisatie van dit evenement in handen heeft. Zes finalisten gaan door naar de finale die voor 30 juni op de rol staat. Daar zullen ze de eindstrijd aangaan met elkaar waarbij het orkest voor de muzikale ondersteuning zal zorgen van de kandidaten.

Lees meer hierover in de Bornse Courant.

tekst en foto met dank aan bornse courant
Lees verder...

Verkiezingen Borne: BorneBoeit organiseert "De Stemtafel"

Gepubliceerd op: 19/02/2018

"Borne kiest, wie kies jij?"

De komende weken zullen de Bornse media veel aandacht geven aan de komende gemeenteraadsverkiezingen. De samenwerkende professionele media Tubantia, Bornse Courant en RTV Borne sluiten met crossmediale producties via tv, radio, print, web en social media aan bij het project "ik teken voor 80" dat in heel Twente uitgerold wordt en als doel heeft om de opkomst bij de verkiezingen te bevorderen. De collega's van Borne Boeit organiseren ondermeer een aantal debatten.

Vanaf woensdag 21 februari gaat BorneBoeit vier weken lang elke woensdagavond met de lijsttrekkers van de zeven Bornse politieke partijen in gesprek. De eerste drie avonden nodigen de organisatoren daarvoor telkens twee à drie lijsttrekkers uit, waarbij ze vooral zoeken naar de persoon achter de lijsttrekker, naar zijn of haar drijfveer om zich voor de Bornse gemeenschap in te zetten en naar waar de verschillen zitten met zijn of haar opponent van die avond.

Deze debatten vinden plaats ‘in de kroeg’, bij grandcafé De Steeg aan de Grotestraat. De organisatie benoemt het als "Gewoon lekker aan de stamtafel en het is daarom niet voor niets dat wij deze avonden De Stemtafel noemen."

De debatten duren een half uur en beginnen om 20.00 uur.
JW Videoproducties zal een registratie van de avonden verzorgen die op een later moment via BorneBoeit terug te zien zijn.

Op woensdag 21 februari schuiven Anka Jacobs (VVD), Ernst Janssen (D66) en Tom Verreussel (SP) aan.
Lees verder...

Meer Nieuws uit Borne