Nieuws uit Borne

Borhave verliest thuis van Quintus 27-34

Gepubliceerd op: 16/12/2018

Na eerste kwartier kon Borhave partij bieden, maar het verschil was toen al gemaakt.

Zaterdagavond speelden de handbaldames van Borhave hun thuiswedstrijd tegen Quintus uit Kwintsheul, een vaderlandse top vereniging. De doelstelling was om voor een stunt te zorgen, dat lukte de ploeg van Rik Philips niet. Vanaf het eerste fluitsignaal namen de gasten het initiatief. De Westlandse ploeg was dan ook de terechte winnaar in een verder aantrekkelijke laatste handbalwedstrijd van dit kalenderjaar.

De dames van Quintus lieten vanaf de eerste minuut zien dat ze deze wedstrijd gewoon wilden winnen en daarmee de positie in de absolute top van het vaderlandse handbal wilden bestendigen. De thuisploeg kon deze daadkracht niet pareren waardoor de achterstand al snel opliep naar vijf doelpunten. Langzaamaan kon de thuisploeg zich enigszins oprichten, maar dat ging niet verder dan het stabiliseren van de achterstand. Bij rust was het 11-17.

De teambespreking in de rust kon het beeld van de wedstrijd niet doen kantelen, de gasten liepen in het midden van de tweede helft zelfs weg tot 11 doelpunten. In de laatste fase wist Borhave de schade terug te brengen tot 27-34, Met zeven doelpunten verschil een draaglijke stand, de Twentse ploeg kon enigszins controle houden. Het verschil met de absolute top is duidelijk.

Trainer Rik Philips en Borhave hebben met wederzijds goedvinden besloten dat hij na afloop van dit seizoen na drie opeenvolgende eredivisie jaren zal stoppen als trainer van de Bornse dames, Borhave, zowel als Rik hebben samen veel geleerd en kijken tevreden terug op de samenwerking. Borhave beraadt zich nog op de opvolging.

Op de foto: Rik Philips stopt na dit seizoen
foto van Herman Zandhuis
Lees verder...

Tevreden reacties Lunchgesprek Stroom Esch

Gepubliceerd op: 16/12/2018

Bij het lunchgesprek voor de wijkbewoners in de Stroom Esch waren zaterdag 15 december ruim 50 personen aanwezig. Een boven verwachting aantal deelnemers.

Tijdens het lunchgesprek werd gesproken over allerhande onderwerpen die op dit moment in de wijk spelen. De aanwezigen werden hiervoor uitgenodigd in ronde tafelgesprekken waar zij informatie konden vragen maar ook eigen ideeen en klachten naar voren kunnen brengen.

In de gesprekken werd onder andere gesproken over leefbaarheid in de wijk en onderwerpen zoals veiligheid, verkeersveiligheid, herinrichting rondom de basisscholen Iemnschelf en Prisma, openbare verlichting en energietransitie.

Prisma gaf uitleg over de plannen rond "spelen en leren in een natuurlijke omgeving". Belangstelling was er ook voor het woon- en zorginitiatief de Hooiberg. De aanwezigen werden geinformeerd over de laatste stand van zaken van dit particuliere initiatief.

De ronde tafel waar ideeen en wensen maar ook klachten konden worden besproken was voor de deelnemers een mooie gelegenheid om aan te geven waar men wel tevreden mee is, maar ook de plek om aandacht te vragen voor zaken die niet goed gaan.

Onder toeziend oog van wijkagent Jan Schmitz en Stefan Bartelink (BOA) waarvoor deze bijeenkomst een mooie gelegenheid was voor kennismaking, vonden de gesprekken plaats in een informele en prettige sfeer waarbij al sprekend met elkaar de soep en broodjes werden geserveerd.

Onderwerpen waar niet direct een antwoord op kon worden gegeven zijn door de aanwezige ambtenaren meegenomen voor interne bespreking.
De aanwezigen waren erg content over dit concept en gaven nadrukkelijk aan dit graag vaker op deze wijze georganiseerd te willen zien.

foto met dank aan de Bornse Courant
Lees verder...

Nieuwjaarsduik Borne in nieuw jasje

Gepubliceerd op: 11/12/2018

Op 1 januari 2019 om 13.00 uur organiseert Fit For Free in samenwerking met de wijkvereniging Stroom Esch weer een Nieuwjaarsduik in de grote vijver De Weideplas in de wijk Stroom Esch.
Omdat voetbalvereniging NEO haar honderd jarig bestaan viert zal ook NEO bij de organisatie worden betrokken en haar leden vragen mee te doen aan de duik onder het motto: Duik fris het nieuwe jaar in.
Om deel te kunnen nemen wordt een bijdrage gevraagd van minimaal € 1 bestemd voor de voedselbank Borne. We willen met deze bijdragen het goede werk van de voedselbank ondersteunen.

Tussen 12.30 en 13.00 uur worden de deelnemers verwacht om zich in te schrijven en om te kleden. Omkleden kan in de kleedkamers van de sportzaal bij de vijver. Tijdens de duik is het dragen van gesloten schoeisel VERPLCHT. Kleding in tassen kan ook neergelegd worden in de grote tent op het terrein. Na de duik is er gelegenheid voor douchen en omkleden in de sportzaal.
Alle activiteiten gedurende het evenement zullen door weerman Dennis Wilt worden uitgelegd. Het aftellen voor de duik zal worden gedaan door de bekende Bornenaar Harrie Besselink, voorzitter van NEO. De warming up wordt verzorgd door Ingrid Prigge, ook een bekende Bornenaar. Ingrid is een lange afstandsloper die is gespecialiseerd in de marathon. Ingrid heeft indrukwekkende resultaten behaald in o.a.de marathon van Enschede. Haar persoonlijk record van 2.41.06 is gehaald in de marathon van Amsterdam.

De deelnemers worden uitgenodigd zo origineel mogelijk verkleed aan de duik mee te doen. Hiervoor worden een aantal prijzen beschikbaar gesteld. De originaliteitsprijs is een jaar lang gratis sporten bij Fit For Free. Ook wordt er een Fit For Free bidon wedstrijd gehouden. Hiervoor worden vele bidons met daarin enkele aardige prijzen in het water geworpen. Tijdens de duik moeten deze uit het water worden gehaald. Bestuursleden van NEO zullen ook verkleed deelnemen aan de duik.
Voor de eerste 100 deelnemers stelt Jumping XL uit Hengelo een tweede uur gratis jumpen beschikbaar.

Na de duik staat warme chocolademelk en warme snert voor de deelnemers klaar. Ook ontbreken de oliebollen niet. Alle deelnemers ontvangen een oorkonde en UNOX muts. Enkele deelnemers worden uitgenodigd plaats te nemen in antieke hot tubs.

Volg voor de laatste info de Facebookpagina www.facebook.com/Nieuwjaarsduik Borne of www.stroomesch.nl
Lees verder...

Meer Nieuws uit Borne