Nieuws uit Borne

Handbalvereniging Borhave continueert eredivisieschap.

Gepubliceerd op: 17/05/2019

De dames selectie van H.V. Borhave komt ook komend seizoen uit in de Eredivisie. Met het inleveren van de Eredivisie licentie van Morrenhof Jansen/Dalfsen is Borhave verzekerd van nog een jaar Eredivisie

Morrenhof Jansen/Dalfsen maakte begin dit jaar bekent te stoppen met het topsport programma. De moedervereniging, SV Dalfsen, wilde de licentie overnemen maar door het niet op poten kunnen zetten van een eredivisie team zien ze daar nu alsnog vanaf.

Doordat SV Dalfsen de licentie inlevert, zijn er twee open plekken in de Eredivisie. Deze plekken worden opgevuld door Garage Kil/Volendam en H.V. Borhave. De wedstrijd tegen Garage Kil/Volendam aanstaande zaterdag zal niet gespeeld worden. Ook het tweede duel in Borne zal niet plaatsvinden.

Komend seizoen bestaat H.V. Borhave 50 jaar. Mede om die reden was lijfsbehoud in de eredivisie belangrijk. Voorzitter Arjan Mengerink is blij: “Dit betekend dat wij met het vijftig jarig bestaan van onze club, ook nog mogen acteren op het hoogste niveau van Nederland!”
Lees verder...

NEO Wielerclub op bezoek bij Emsstern Rheine

Gepubliceerd op: 13/05/2019

Zondag 12 mei heeft de NEO Wielerclub met een groot aantal renners deel genomen aan de tourtocht van de Emsstern Rheine Radsportverein.

Ondanks het koude en natte weer reden maar liefst 18 personen de 110 km tocht. De bus van de sponsor stond 's morgens om 08.00 op de parkeerplaats bij Borne voor het inladen van de fietsen. Een paar renners besloten de terugtocht te fietsen en een enkeling zelfs de heen- en terugweg.

De deelname uit Borne werd enorm op prijs gesteld, temeer daar de opkomst vanwege het slechte weer veel lager was dan de afgelopen jaren. Dit uitte zich in een uitermate goede verzorging, zowel onderweg als aan de finish. Ondanks dappere pogingen bleek het niet mogelijk alle zelfgebakken Deutsche Torten na afloop weg te werken. Tal van renners beklaagden zich erover dat het niet de bedoeling kan zijn kilo’s aan te komen na een zware tocht door het Tecklenburgerland.

Ook vorig jaar nam de NEO Wielerclub al deel aan deze tourtocht, toen nog met een kleinere groep. Op haar beurt verscheen een grote afvaardiging uit Rheine vorig jaar bij de tourtocht van de Neo Wielerclub in het kader van de aktiviteiten rondom het 100-jarige jubileum. Kortom een traditie lijkt te zijn geboren.

De tocht werd verreden tezamen met een aantal coureurs van de wielervereniging uit Mesum. Ook met deze wielerclub bestaat een uitwisselingsprogramma. Nadat vorig jaar een wielerweekend in Mesum is doorgebracht zijn zij uitgenodigd om later dit jaar voor een weekend in Borne.
Lees verder...

Strafworp in laatste seconde nekt Borhave tegen DSVD 25-26

Gepubliceerd op: 12/05/2019

DSVD speelt zich in Borne veilig, Borhave speelt beslissingsduels tegen Volendam voor continuering
In een sfeervolle en bomvolle sporthal ’t Wooldrik ging het om directe continuering van de eredivisiestatus tussen Borhave en DSVD. De vierde regioderby van het seizoen.

DSVD startte goed aan de wedstrijd en nam een 0-2 voorsprong. Maar de thuisploeg pareerde. Vervolgens namen de gasten echt het heft in handen. Mede in het zadel geholpen door rommelig spel en onzorgvuldig afsluiten van Borhave nam DSVD afstand tot 4-10. De Bornse ploeg wist zich echter weer te hervinden en reduceerde stapsgewijs de achterstand. Bij rust stond het 9-13

Na de rust ging de thuisploeg door met het reduceren van de achterstand en na ruim 10 minuten stond er een gelijke stand op het scorebord, 17-17.
Borhave leek door te drukken naar 19-17, maar DSVD kwam via 2 van de 9 (allen gescoord) toegekende strafworpen weer terug. De wedstrijd werd zeer spannend en de kansen wisselden, waarbij DSVD regelmatig op voorsprong kwam. Met nog 25 seconden te gaan kwam Borhave opnieuw op een gelijke stand, 25-25. Na een time-out kon DSVD de laatste 25 seconden ingaan. Kort voor het eindsignaal werd de gasten een strafworp toegekend, die bracht de voor DSVD noodzakelijke voorsprong op het scorebord.

Zoals heter nu voorstaat is het programma als volgt: Komende zondag 19 mei speelt Borhave uit in Volendam tegen de algeheel periodekampioen van de eerste divisie en de week erna op zaterdag 25 mei in Borne de afsluitende wedstrijd Inzet is de laatst beschikbare plaats in de eredivisie
Lees verder...

Meer Nieuws uit Borne