Nieuws uit Borne

VIDEO Borne van Boven - de wijk Stroom-Esch

Gepubliceerd op: 17/02/2019

Op een zonovergoten dag is het uitstekend filmen voor Borne van Boven. Deze keer de wijk Stroom-Esch.

Film en montage: Bart Slotman
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente
Met dank aan Dronekiekjes
Lees verder...

Borhave verslaat Foreholte in lastige uitwedstrijd met 24-28

Gepubliceerd op: 17/02/2019

Winst op Foreholte brengt Bornse handbaldames definitief naar plaats zeven in de reguliere competitie. De reguliere competitie nadert zijn afronding en de nacompetities dienen zich aan, In de nacompetitie zullen Borhave en Foreholte elkaar wederom treffen.

Vandaag was het voor beide teams zaak zich de best mogelijke uitgangspositie te verwerven voor de nacompetitie. Want op basis van de plaats in de reguliere competitie nemen de teams bonuspunten mee in de nacompetitie. Dat waren de uitgangspunten vanavond.

Om 20.45 uur kon de wedstrijd beginnen en toen de rook na de eerste schermutselingen wat opgetrokken was nam de thuisploeg het voortouw, Foreholte stond halverwege de eerste helft vier doelpunten voor bij een 10-6 stand. Maar de Twentse gasten waren niet van plan te capituleren, ze trokken binnen twee minuten de stand weer in evenwicht en kwamen zelfs op 10-11. De Voorhoutse dames namen geen genoegen met een achterstand en kantelden opnieuw de stand waarna zich een boeiend slotakkoord van de eerste helft ontwikkelde. Bij het geven van het rustsignaal was de stand volledig in evenwicht 14-14.

In het begin van de tweede helft hadden de gasten kort het initiatief, maar wederom nam de thuisploeg echt een voorsprong, al was die nooit groter dan twee doelpunten. Borhave bleef zich vastbijten in de tegenstander. Halverwege de tweede helft kwam er opnieuw evenwicht in de wedstrijd (21-21). Hierna kwamen de gasten met een zeer sterke eindfase van de wedstrijd want via 22-22 liep de ploeg van Rik Philips, mede door 3 doelpunten op rij van Bernice Hesselink, weg naar de overwinning 24-28, De score aan Bornse kant gemaakt door negen (!) verschillende spelers, bij de Bornse dames was het dus een echte teamprestatie.

Met deze overwinning heeft Borhave definitief beslag gelegd op de 7e plaats in de reguliere competitie en daarmee de beste uitgangspositie in de degradatie poule met het maximale aantal bonuspunten. DSVD volgt als nummer 8 en Foreholte en SEW gaan uitmaken wie de nummer 9 en 10 worden.

De komende week speelt Borhave het slotakkoord van de reguliere competitie in Borne tegen DSVD in dé Twentse derby, zaterdag 23 februari om 19.00 uur, thuis in ’t Wooldrik. Het kan druk worden zaterdag in Borne.

foto: Bernice Hesselink scoorde 4 keer waarvan 3 keer in slotfase
foto Herman Zandhuis
Lees verder...

Kampioenskandidaat VOC wint van strijdbaar Borhave

Gepubliceerd op: 10/02/2019

VOC uit Amsterdam is de regerend Nederlands kampioen en heeft een sterke talentvolle ploeg met veel speelsters uit de Nederlandse handbalacademie en een aantal ervaren spelers die de lijnen uit kunnen zetten. Borhave bood in deze doelpuntrijke wedstrijd uitstekend partij maar kon niet verhinderen dat de gasten vanaf de start een voorsprong namen. Tot 4-4 na 7 minuten was er een zekere gelijkwaardigheid, hierna namen de gasten vlot afstand tijdens een tijdstraf van Borhave. De versnelling was uiterst effectief en VOC liep weg naar 4-9, dat was puur klasse van de Amsterdamse ploeg. Borhave wilde zich niet gewonnen geven en kwam terug tot op 2 doelpunten 10-12 na 18 minuten.. Het Bornse spel was in die fase dwingend, de wedstrijd leek open. De ruststand was 17-20, de wedstrijd dus nog niet beslist.

Na de rust bleef de wedstrijd redelijk in balans en de afstand varieerde tussen twee en vier doelpunten. Halverwege was het verschil vier doelpunten 24-28. In het laatste kwart konden de gasten gewoon doordrukken waardoor het verschil alsnog opliep tot 10 doelpunten, dat was niet geheel in overeenstemming met de onderlinge verhoudingen in het veld. VOC maakte vooral goed en effectief gebruik van de aan Borhave toebedeelde tijdstraffen, Borhave kreeg 5 tijdstraffen. Maar VOC was gewoon ook vaardiger, de speelsters lieten regelmatig prachtig handbal zien en de ploeg heeft een brede selectie. Dat was ook vandaag zichtbaar.
De komende weken speelt Borhave nog uit tegen Foreholte, daarna sluit de ploeg de reguliere competitie in Borne af tegen DSVD in dé Twentse derby, zaterdag 23 februari om 19.00 uur, thuis in ’t Wooldrik.

Zaterdag 16 februari 20.45 uur speelt Borhave in Voorhout tegen Foreholte. Vervolgens zaterdag 23 februari om 19.00 uur de thuis wedstrijd én derby tegen DSVD in sporthal ’t Wooldrik in Borne

op de foto: Jeske Roerink
foto Herman Zandhuis
Lees verder...

Meer Nieuws uit Borne