Nieuws headlines

Borne: nieuwe bestemming voor basisschool De Hooiberg?

Gepubliceerd op: 21/06/2017

Op 18 juli hebben 6 ouders van (jongvolwassen) kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking een plan ingediend, met De Hooiberg als middelpunt. Deze oude basisschool in de Stroom Esch zou worden veranderd in een woonvoorziening met 24 uurs-zorg, voor 6 jongvolwassenen. De ouders hebben een stichting opgericht, Stichting De Hooiberg. En ze hebben met BLM-architeceten al een plan gemaakt hoe de oude school moet worden veranderd in een woonvoorziening met 24-uurs zorg.

De gemeente heeft zeer positief gereageerd op het plan, omdat het:
-past binnen MijnBorne 2030;
-past in het provinciale en gemeentelijke beleid;
-aansluit bij de projectdoelstellingen en aanpak van de herontwikkeling vrijkomende schoolgebouwen;
-breed wordt gedragen rond De Hooiberg zelf en in de wijk Stroom Esch;
-een passende functie is, met een maatschappelijke meerwaarde voor de wijk;
-een zeer geschikt gebouw is voor de bedoelde herbestemming;
-haalbaar en realistisch is.

De gemeente gaat, in de woorden van wethouder Michel Kotteman, "met een positieve grondhouding" in gesprek met de ouders. Er moet bijvoorbeeld nog worden gepraat over de prijs van de gebouwen: de oude basisschool is een gebouw van de gemeente Borne. Dat gaat niet verkocht worden voor een symbolisch bedrag als 1 euro. Er zal worden aangestuurd "op een prijs die beide partijen zal aanspreken", aldus wethouder Kotteman.

Het College van B en W is dus zeer positief over het plan van de ouders, en zal de gemeenteraad adviseren om hierin mee te gaan. Als dat gebeurt, dan kan er al na de vakantie, rond september of oktober, begonnen worden met de (interne) verbouwing van het pand.

Lees verder...

VIDEO: Gezellig gitaartreffen bij laatste gitaarcafé van het seizoen

Gepubliceerd op: 21/06/2017

Iedere 2e woensdag van de maand herbergt het Kulturhus een maandelijks gitaarcafé: een laagdrempelig en gezellig gitaartreffen. Een klein, intiem podium, sfeervolle verlichting, klein barretje en dit alles met een ongedwongen sausje.

Vrije inloop, open stage en een muzikaal get together voor vrienden en vriendinnen van akoestische gitaarmuziek. Een avond waarop men muziek kan maken, naar muziek kan luisteren en over muziek kan praten. Voor jong en oud. Iedereen krijgt een kans. Met alle ruimte voor uitwisselen van ervaringen, anekdotes en informatie in een relaxte en ongedwongen sfeer.

Woensdag 14 juni was het laatste gitaarcafé van dit seizoen. Vele artiesten maakten weer hun opwachting. RTV Borne maakte opnamen en een interview met Ronny Cloersmeijer, de "motor" achter het gitaarcafé.

Het volgende gitaarcafé is op woensdag 13 september aanstaande.

Aanvang: 20.00 uur.
Entree: gratis.
Lees verder...

De Twentse Zorgcentra organiseert de 26e TruckRun

Gepubliceerd op: 20/06/2017

Op zaterdag 17 juni 2017 organiseerde De Twentse Zorgcentra samen met de Tukker Truckers voor de 26e keer de TruckRun. Vierhonderdtwintig vrachtwagen reden die dag een route dwars door Twente met als vertrekpunt en eindpunt de Grolsch Veste.

De TruckRun is een jaarlijks terugkerend evenement voor mensen met een verstandelijke beperking, waarbij zij als bijrijder meerijden in een vrachtwagen. Het is voor cliënten van De Twentse Zorgcentra en andere zorginstellingen een dag waar ze ontzettend naar uitkijken. Dit jaar waren het weer deelnemers uit de hele provincie.

De colonne vertrok om 12.00 uur vanaf de Grolsch Veste in Enschede. De wagens reden in 10 colonnes van 40 vrachtwagen door onder andere Enschede, Hengelo, Borne, Zenderen, Almelo, Twenterand, Vasse, Ootmarsum, Tilligte, Dinkelland, en Oldenzaal. Bij de Grolsch Veste waren gedurende de hele dag leuke activiteiten, waaronder optredens van diverse artiesten.

De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. Ruim 1900 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg- en dienstverlening, die direct of indirect geboden wordt door 2400 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers.

foto's Raymond Hofsté
Klik op de link voor alle foto's
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1551926874881642.1073741957.321616767912665&type=1&l=6ff36e08d8
Lees verder...

Meer Nieuws headlines