Nieuws uit Borne

ROC van Twente huldigt 5 talentvolle Bornse studenten

Gepubliceerd op: 19/06/2018

Maandagavond 18 juni heeft ROC van Twente maar liefst 67 studenten gehuldigd. Zij hebben een podiumplaats behaald tijdens een nationale of internationale vakwedstrijd. Onder de winnaars waren ook vijf Bornse studenten:

- Pien Witteveen behaalde de 1e prijs NK voor het mbo Handbal
- Ramon Hams, Marrel Kruithof en Fabiënne Wessels behaalden de 1e plaats bij het (K)ILO Scholenproject met een serumonderzoek
- Sophie Oude Rengerink viel in d eprijzen vanwege een excellente stage in Ethiopië.

Alle winnaars waren uitgenodigd voor het Talentendiner ‘Spotlight op jouw succes’. De feestelijke avond vond plaats in de businessclub van Heracles Almelo. In het bijzijn van familie en vrienden, docenten, stagebegeleiders, het bestuur van ROC van Twente en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven werden zij in de spotlights gezet.

ROC-studenten scoren ontzettend goed op NK’s en zelfs EK-wedstrijden in hun vakgebied. ROC van Twente wilde dat niet ongemerkt voorbij laten gaan. Vele vakgebieden waren deze avond vertegenwoordigd, dit varieerde van kok tot directiesecretaresse en van verspaner tot schoonheidsspecialist. Daarnaast waren er ook twee sportteams in de prijzen gevallen tijdens het NK Basketbal en het NK Handbal en er waren nog podiumplekken behaald bij laboratoriumtechniek!

Alle aanwezigen waren vol lof over het talent en vakmanschap dat ROC van Twente in huis heeft. Naast familie en vrienden waren er ook vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven aanwezig. Ook zij gaven aan erg onder de indruk te zijn van de prestaties en meerwaarde van het mbo.
Lees verder...

WS Twente meiden Lieke & Carlijn subliem op NK Jeugd Zwemmen

Gepubliceerd op: 19/06/2018

Lieke Oude Leferink uit Hengelo (rechts op de foto) en Carlijn Hansté uit Borne (links op de foto), beiden zwemsters bij zwemvereniging WS twente Hengelo/Borne, hebben uitstekend gepresteerd op de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) zwemmen lange baan. De Nederlandse Jeugdkampioenschappen werden afgelopen weekend gehouden in Eindhoven.

Lieke heeft 3x goud behaald op de 50m/100m en 200m rugslag. Carlijn wist met het behalen van 2x brons op de 100m en 200m rugslag eveneens goed te presteren.

Lieke Oude Lenferink zal over 2 weken in Helsinki aan de Europese Jeugd kampioenschappen deelnemen.

Overige resultaten: Estafette team jeugd meisjes, Zilver op de 4x 100m wissel en brons op de 4x100 vrij (Carlijn Hansté, Lieke Oude Lenferink, Lynn Joor, Isabelle Elsweier).
Lees verder...

VIDEO Rondleiding door de Bornsche Maten

Gepubliceerd op: 13/06/2018

De pers heeft een rondleiding door de Bornsche Maten gehad. Interviews met Ton ter Ellen (projectleider) en Martin Velten (wethouder). Het weer werkte niet mee, een paraplu bracht uitkomst en een ieder heeft een goede indruk van de wijk gekregen.

Camera: Gerrit Bennink
Interviews: Gerrit Bennink en Jan Stoop (Bornse Courant)
Montage: Menas Massad
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente
Lees verder...

Meer Nieuws uit Borne