Nieuws headlines

Clubs uit Borne halen € 19.980,- op met Grote Clubactie

Gepubliceerd op: 14/12/2017

Ook in borne zijn de lotenverkopers van de Grote Clubactie zijn dit jaar weer fanatiek aan de slag gegaan voor hun sport-, cultuur- of hobbyvereniging. De opbrengst in Borne is in totaal € 19.980,-. Gezamenlijk voor heel Nederland is er 8,9 miljoen euro opgehaald met 5.500 deelnemende verenigingen. Zo'n 225.000 leden gingen de straat op om loten te verkopen voor hun club. Gezamenlijk verkochten zij bijna 3 miljoen loten. In de afgelopen drie jaar is de opbrengst uit de Grote Clubactie per club gestegen met gemiddeld 22%. Hieruit blijkt dat de Grote Clubactie voor verenigingen relevanter is dan ooit.

Dit jaar deden in Borne de volgende verenigingen mee:
- Borne '28 met een opbrengst van € 3.604,80
- BORHAVE Bornse Handbalvereniging met een opbrengst van € 1.924,80
- BVV Borne met een opbrengst van € 3.720,00
- De Blauwwitters BZSV met een opbrengst van € 900,00
- Bornse Harmonie met een opbrengst van € 1.440,00
- RKSV NEO Nomen Est Omen met een opbrengst van € 5.476,80
- Basketballvereniging De Kikkers met een opbrengst van € 753,60
- R.T.C met een opbrengst van € 2.160,00

Al 45 jaar draagt de Grote Clubactie bij aan de financiële gezondheid van duizenden clubs in Nederland. Voor veel verenigingen een onmisbare bron van inkomsten. Clubs kunnen met de opbrengst bijvoorbeeld materialen vervangen, het clubhuis onderhouden en activiteiten organiseren. Veel verenigingen in Nederland zijn afhankelijk van sponsoring en andere initiatieven voor extra financiële middelen. Er is geld nodig om te kunnen groeien en goede faciliteiten aan leden te kunnen bieden. De Grote Clubactie speelt hierin een grote rol. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen.
Lees verder...

VIDEO Burgemeester Borne sluit drugspand aan Hofstraat

Gepubliceerd op: 13/12/2017

VIDEO Burgemeester Borne sluit drugspand aan Hofstraat

Op last van burgemeester Rob Welten van Borne wordt een woning aan de Hofstraat voor drie maanden gesloten. In de woning heeft de politie een dusdanige hoeveelheid harddrugs gevonden, dat er sprake moet zijn geweest van drugshandel vanuit de woning. Omdat dit de veiligheid ernstig aantast, is sluiting van de woning volgens de burgemeester noodzakelijk.

Omdat drugshandel vanuit een woning veiligheid en woon- en leefklimaat van een omgeving aantast, hecht Welten in dit geval minder waarde aan het recht op ongestoord woongenot van de bewoner. De woning aan Hofstraat zal dan ook van 19 december 2017 tot en met 19 maart 2018 worden afgesloten en vergrendeld. Gedurende deze periode is het verboden de woning te betreden.

Interview: Jan Stoop
camera en montage: Erik Veltkamp
Een productie van RTV Borne, powered by 1Twente.
Lees verder...

VIDEO Goed bezochte 5e editie van De Twentse Vakantiebeurs in Kulturhus Borne

Gepubliceerd op: 10/12/2017

Buiten sneeuwde het, maar binnen was het een zomerse sfeer tijdens de 5e editie van de kleinschalige maar oergezellige vakantiebeurs die werd gehouden in het Kulturhus in Borne op zaterdag 9 december van elf tot vier uur. Lees verder...

Meer Nieuws headlines