Nieuws headlines

Lijsttrekker CDA Borne

Gepubliceerd op: 18/10/2017

Tijdens de algemene ledenvergadering is B. Oude Lansink gekozen tot lijsttrekker voor het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen op 2 maart 2018. Lees verder...

VIDEO: kookcursus voor heren 50+ in "De Letterbak"

Gepubliceerd op: 18/10/2017

Al weer voor de 23e keer wordt in wijkcentrum "De Letterbak" in Borne de 'kookcursus voor heren 50+' gegeven door Joke Avegaart.

Doel van de cursus is om, meestal gepensioneerde, heren de basisvaardigheden te leren om een warme maaltijd te bereiden. 

RTV Borne mocht een ochtend meekijken en maakte een filmpje.
In de Bornse Courant kunt u een artikel lezen over deze kookcursus.
Lees verder...

Commissaris van de Koning en burgemeester van Borne als gastdocent bij het Twickel College

Gepubliceerd op: 16/10/2017

Op vrijdag 13 oktober 2017 gaven de Commissaris van de Koning Ank Bijleveld – Schouten en burgemeester Rob Welten samen een gastles aan 2e jaars leerlingen uit een combinatieklas vmbo-TL / havo van Het Twickel College Borne. Beiden vinden het belangrijk om jongeren kennis te laten maken met de werking van de democratie in Nederland. Het Twickel College Borne behoort tot Scholengroep Carmel Hengelo en is een breed instroompunt voor vmbo, havo en atheneum.

Zowel Ank Bijleveld – Schouten als Rob Welten treden graag op als gastdocent in het onderwijs. “Je ziet dat ook bij deze jonge leerlingen actuele vragen leven, zoals veiligheid, kunstgras en bushaltes bij school. Ze zijn betrokken en het is onze verantwoordelijkheid om ze daarin te helpen.”. Zo vertelt Ank Bijleveld – Schouten. Rob Welten vult aan: ”Ik was blij verrast door de kennis en interesse van deze jonge inwoners over wat er speelt in de samenleving en de gemeente Borne!”.

Onder begeleiding van Reinier Mulder, moderator van ProDemos, huis voor democratie en rechtsstaat, hebben de Commissaris en de burgemeester o.a. met de leerlingen gepraat over onderwerpen die jongeren belangrijk vinden. En wat jongeren zelf kunnen doen om invloed uit te oefenen op beslissingen die op gemeentelijk en provinciaal niveau plaatsvinden.

De leerlingen vonden het deelnemen aan deze gastles leerzaam en best spannend. “Het was bijzonder om de Commissaris van de Koning en de burgemeester alle twee in de klas te hebben. Het was interessant en we mochten alles vragen!” aldus Jonas en Altan.

De provincie Overijssel besteedt extra aandacht aan jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen met de bedoeling om hen meer te betrekken bij de democratie. Met het project Overijssel doet mee! bereikt ze jaarlijks meer dan 5.000 jongeren en volwassenen persoonlijk via gastlessen, Democratiespelen, Statenspelen, de Jongerenraad Overijssel en debatbijeenkomsten zoals de Overijssel Debat Award.

Sinds vijf jaar werkt de provincie hierin samen met ProDemos, Huis voor democratie en rechtsstaat en gemeenten. Ook de gemeenteraad van Borne en Het Twickel College ondersteunen van harte initiatieven om scholieren enthousiast te maken voor de politiek.
Lees verder...

Meer Nieuws headlines