NEO-fietsers naar Rheine voor de Emsköppken-Tour

Gepubliceerd op: 13/05/2018

NEO-fietsers naar Rheine voor de Emsköppken-Tour

Zaterdagmorgen 12 mei stond een groep van NEO-fietsers, onder leiding van Nico Gosselt, klaar voor vertrek vanaf het Rheineplein in Borne. Deze dag stond namelijk in het teken van de zogenaamde ‘Emsköppken-Tour’, een fietstocht vanuit Rheine met als uiteindelijk doel het ‘Bootshaus’, gelegen aan de idyllische Ems oever. Het was al aangekondigd in de ‘Münsterländische Volkszeitung’ met de pakkende titel ‘Auch Team aus Borne kommt’.

Er was vooraf al veel contact geweest tussen de deelnemers van Borne en Rheine en dat zorgde ervoor dat iedereen enthousiast klaar stond deze ochtend. De sportievelingen van NEO vertrokken per bus en eigen vervoer -een paar fanatiekelingen waren in alle vroegte al op de fiets vanuit Borne vertrokken- om in Rheine aan een rit van 52, 76, 110 of 153 km te beginnen, afhankelijk van de ‘ausdauer’ van de deelnemers.

In Rheine is dit event georganiseerd om de breedte sport te stimuleren. Het gaat hierbij om beweging en lol. Prijzen worden niet uitgereikt en er is geen sprake van een wedstrijd. Onderweg werd er voor een versnapering gezorgd worden en na afloop was er als beloning 'Kaffee, Kuchen, Grillgut und kühle Getränken'.

In juni en juli staan opnieuw sportieve ontmoetingen gepland met onze oosterburen.

‹ Terug naar nieuws uit borne overzicht