Liveblog | Herfststorm trekt over Enschede: Hier is er schade of oponthoud

Gepubliceerd op: 13/09/2017

Liveblog | Herfststorm trekt over Enschede: Hier is er schade of oponthoud

De herfststorm die over ons land trekt, leidt ook in Enschede tot incidenten. Met als treurig dieptepunt een meisje dat onder een boom terechtkwam. Wij zetten alle incidenten als gevolg van de storm op een rij. Dit bericht wordt continu ververst.

Hengelosestraat
Aan de Hengelosestraat in Enschede kwam een fietsster ten val. Het devies voor fietsers de komende uren is om de handen aan het stuur te houden.

Boom valt op meisje
Bij het Stedelijk Lyceum Enschede - locatie Zuid - raakte een meisje gewond doordat ze onder een omgewaaide boom terechtkwam. Het gaat om een leerlinge van de middelbare school. Meer over dit ongeval leest u hier.

Enschedesestraat in Hengelo afgesloten
Een groot gedeelte van de Enschedesestraat is op het moment van schrijven, woensdagmiddag 14.00 uur, afgesloten. Op het wegdek tussen Hengelo en Enschede liggen meerdere bomen en een lantarenpaal. Het afgesloten deel betreft het rijvlak voor weggebruikers die naar Enschede willen. Mensen die op weg zijn naar Hengelo, kunnen doorrijden.

Windstoten
In het noordelijk kustgebied zijn windstoten tot circa 120 kilometer per uur mogelijk. Daar geldt code oranje. In deze regio is de 'zachtere' code geel van kracht. Windstoten bereiken hier een kracht van maximaal 90 kilometer per uur. In het schema hierboven kunt u de hardst gemeten windstoten in de regio zien.

Aantal meldingen in Twente stijgt
De brandweer in Twente heeft haar handen vol aan alle stormschades. Het afgelopen uur zijn er 18 meldingen geweest. Momenteel rijden negen brandweervoertuigen door de regio, onder meer om omgewaaide bomen en afgeknapte takken op te ruimen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Frans Nikkels

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht