Jonge ondernemers gezocht voor woon-werkpanden in de Nieuwstraat

Gepubliceerd op: 07/12/2018

Jonge ondernemers gezocht voor woon-werkpanden in de Nieuwstraat

Welbions zoekt jonge startende ondernemers die willen wonen en werken in het centrum van Hengelo. Afgelopen zomer heeft de woningcoöperatie drie winkels in de Nieuwstraat gekocht. Daar worden 3 units gerealiseerd op de begane grond waar wonen met werken gecombineerd kan worden. Op de bovenste verdiepingen van de panden komen ook appartementen.

De nieuwe bewoner kan aan de voorkant van het pand een bedrijfsruimte inrichten en aan de achterkant een woonruimte creëren. De ruimte is in overleg met Welbions flexibel in te richten. "Wij richten ons op jonge ondernemers die wonen en werken willen combineren om kosten te besparen. We willen ze de mogelijkheid bieden om een pand te huren tegen een betaalbare prijs." Naar verluidt worden de huurprijzen maximaal 720 euro per maand.

Vorig jaar startte Welbions ook al een woon-werkexperiment aan de Marskant in samenwerking met TriMotion. Dit zogenaamde Omwonen-concept werd opgezet om langdurige leegstand van winkel- en kantoorpanden aan te pakken en een herbestemming te geven. De panden aan de Nieuwstraat staan al geruime tijd leeg.

Op 21 januari organiseert Welbions een informatie-avond van 17.00 tot 19.00 uur in één van de winkelpanden aan de Nieuwstraat. Aanmelden kan via welbions.nl/nieuwstraat.

Bron: Radio Hengelo TV

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht