Inwoners Borne tellen mee in de Fietstelweek

Gepubliceerd op: 12/09/2017

Inwoners Borne tellen mee in de Fietstelweek

Maandag 18 september gaat de derde editie van de Nationale Fiets Telweek van start. Een week lang wordt tot en met 24 september gemeten hoe Nederland zich op de fiets verplaatst, dus ook in Borne. Nieuw dit jaar is de Fiets Tel-app, waarmee de fietsbeleving door fietsers zelf wordt geregistreerd. Daarmee is deze derde editie groter dan ooit.

Meten is weten én verbeteren: hoe meer fietsers meedoen, hoe meer informatie er wordt verzameld. Daarom worden ook de inwoners van Borne opgeroepen zich aan te melden. Dit kan door de Fiets Tel-app te downloaden en mee te ‘tellen’. Op 18 september begint de app dan automatisch met het meten van het persoonlijke fietsgedrag.

Het initiatief Fiets Telweek is gestart omdat bleek dat er weinig bekend is over de meer dan 14 miljoen fietsers in Nederland. Aan de vorige edities deden landelijk ruim 42.000 fietsers actief mee, die samen meer dan 2.000.000 kilometers telden. De data die zij bij elkaar fietsten, leverden veel inzichten op en hebben geleid tot verbeteringen in het fietsnetwerk.

Deelnemers maken kans op één van de 50 Rains-jassen, één van de 5 Garmin-fietscomputers of een Batavus Brite e-bike. Meedoen zonder app kan ook! Kijk voor meer informatie op www.fietstelweek.nl.

‹ Terug naar nieuws uit borne overzicht