Indrukwekkende voorstelling ‘Ma’ over dementie op zaterdag 20 oktober in de Kappen

Gepubliceerd op: 11/10/2018

Indrukwekkende voorstelling ‘Ma’ over dementie op zaterdag 20 oktober in de Kappen

‘Ma’ is ontroerend en herkenbaar. De solovoorstelling ‘Ma’ is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Nadat Eric Corton de voorstelling 110 keer heeft gespeeld, neemt zijn ‘Penoza’-collega Loek Peters hem over, om de monoloog dit najaar nog vijftig keer op de planken te brengen. Op zaterdag 20 oktober te zien in theater De Kappen in Haaksbergen.

Loek Peters hoefde niet lang na te denken toen hij de vraag kreeg het stokje van Eric Corton over te nemen en de monoloog ‘Ma’, te spelen. “Het verhaal van een zoon die zijn moeder ziet dementeren en alle nare en mooie dingen die daarbij komen kijken: het is zo basaal en bijna alledaags opgetekend door Hugo Borst, dat ik het niet zou begrijpen als een acteur dit verhaal niet zou willen spelen.” De makers van ‘LEEF!’ en ‘PAAZ’ brengen met ‘Ma’ een liefdevol portret van een moeder in de woorden van haar zoon. Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait 'meneer Alzheimer' de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder?

“’Ma’ is in al zijn intimiteit een juweel van een voorstelling” – Algemeen Dagblad

“Werkelijk alles klopt in ‘Ma’” – Noordhollands Dagblad “een menselijk verhaal dat iedereen raakt” – Theaterkrant

Kaarten voor deze voorstelling zijn te verkrijgen via Theater De Kappen, Sterrebosstraat 2 in Haaksbergen. Bel 053 - 573 02 50, bezoek de website www.dekappen.nl of ga naar de theaterkassa, ma t/m vr geopend van 08.30 tot 12.30 uur en vanaf een uur voorafgaand aan de voorstelling.

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht