Energieloket Borne over naar stichting Borne Energie

Gepubliceerd op: 12/01/2018

Voor onafhankelijk advies over het besparen van energie kunnen Bornenaren vanaf nu terecht bij stichting Borne Energie. Vanaf deze week gaat het Energieloket van de gemeente namelijk over naar de stichting, die vanaf nu de organisatie en uitvoering van het loket zal verzorgen. De ambitie is groot: in 2020 moet 45% van alle woningen in de gemeente minimaal beschikken over energielabel B.

Belangrijkste reden voor de overstap is de actieve marktaanpak die Borne Energie ontwikkelt, samen met de gemeente en ondernemers. Borne Energie is een overkoepelende organisatie waarin diverse activiteiten, gericht op het duurzaam opwekken en besparen van energie, zijn ondergebracht. Om de gestelde ambitie waar te maken, wordt het komende jaar een plan van aanpak opgezet.

Geen winstoogmerk Volgens de stichting liggen er veel kansen die benut moeten worden. Zo heeft in 2016 bijna 70% van de Overijsselse inwoners aangegeven energie te willen besparen. Borne Energie wil Borne dan ook zo snel mogelijk voorzien van duurzaam opgewekte energie. Daarnaast wil ze, zonder winstoogmerk, inwoners, ondernemers en organisaties stimuleren en helpen om energiebesparende maatregelen te treffen.

Advies en subsidiemogelijkheden Naast onafhankelijk advies kan men bij het Energieloket terecht voor informatie over subsidiemogelijkheden. Waardoor Bornenaren jaarlijks geld kunnen besparen. Het Energieloket aan de Ambachtstraat 2 is voor vrije inloop geopend van woensdag tot en met vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken kan ook, via borneenergie@gmail.com.

Kijk voor meer informatie over het Energieloket en Borne Energie op www.borneenergie.nl of bel met 06-48073046

‹ Terug naar nieuws uit borne overzicht