Eindelijk pijnvrij fietsen dankzij De Zadelexperts

Gepubliceerd op: 07/08/2019

Eindelijk pijnvrij fietsen dankzij De Zadelexperts

Nieuw in Hengelo en Nederland: De Zadelexperts. Christin Rinke legt uit dat er niet alleen zadels zijn voor zadelpijn maar bijvoorbeeld ook voor prostaatproblemen. Ook als u een nieuwe fiets wilt kopen kan ze aan de hand van metingen adviseren wat voor fiets dat moet zijn en hoe die ingesteld moet worden.

Nederland fietsland
Is het niet raar dat er nu pas een Zadelexperts-winkel in Nederland is? Nederland is toch immers het fietsland bij uitstek? En waarom zijn ze uitgerekend in Hengelo met een winkel begonnen? Christin legt in haar beste Nederlands uit dat het een Duits bedrijf is, met al 65 Duitse vestigingen. In de Gronause winkel kwamen veel klanten uit Nederland dus was het logisch om ook aan een vestiging in Nederland te gaan denken. In Nederland zijn zo'n 15 tot 20 winkels gepland.

Pijnvrij fietsen
'Eindelijk pijnvrij fietsen!' staat er op de gevel van De Zadelexperts. Dat willen we natuurlijk allemaal. En het goede nieuws is dat wát u ook heeft, zoals bijvoorbeeld pijn aan de knie of benen, slapende benen, voeten, handen of armen, rug- en nekpijn, er wel een zadel voor bestaat.

Meten is weten
Met de unieke meettechniek, ontwikkeld door artsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en urologen, kan de drukbelasting op- of aan het zadel individueel vastgesteld en zichtbaar gemaakt worden. De optimale fietsgeometrie wordt onderzocht en de optimale zadelpositie wordt bepaald. Dat staat allemaal in de folder en achter in het pand wordt door Christin gedemonstreerd hoe dat in zijn werk gaat.

Hamvraag
En wat kost zo'n zadel dan? De prijzen variëren tussen de 89- en 329 Euro. 'Is dat niet een beetje duur voor een zadel?' 'Niet als je bedenkt dat het mensen, zelfs fietsers met medische problemen, de vrijheid terug geeft om er weer zorgeloos op uit te gaan en als je je realiseert dat heel veel mensen een E-bike aanschaffen die al tussen de 1000- en 1500 Euro kost,' zegt Christin. 'Er zijn ook zadels voor mountainbikes, trekking-fietsen en racefietsen.'

De paden op de lanen in
Zit u niet zo lekker op de fiets? Dan kunt u met Christin een afspraak maken. U neemt uw fiets mee, de drukbelasting op het zadel wordt gemeten, de juiste wielgeometrie wordt bepaald en - belooft de folder - uw klachten zijn weg! Ook als u een nieuwe fiets wilt helpen De Zadelexperts u op weg.

Bron: Radio Hengelo TV

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht