Cursus “Excel de kennismaking”

Gepubliceerd op: 16/02/2019

Cursus “Excel de kennismaking”

Vanaf dinsdag 5 maart 2019 start bij Kulturhus Haaksbergen de cursus “Excel de kennismaking” waarbij je kennis maakt met de basisbeginselen van Excel 2013. Na 4 trainingen zijn de termen: werkblad, rijen, kolommen en cellen u bekend. Daarnaast leert u simpele berekeningen maken, de gegevens vormgeven en tabelgegevens weergeven in een grafiek. We behandelen o.a.: het programma starten, een document openen, werkbladen, kolommen, rijen en cellen onderscheiden, aangeven of het een geldbedrag, percentage of datum betreft, cijfers achter de komma zetten en grote getallen noteren, functies gebruiken om een berekening uit te voeren, gegevens presenteren in een grafiek, de breedte van kolommen en de hoogte van rijen aanpassen, tekst en cellen vormgeven en de juiste weergave gebruiken om af te drukken.

U leert het meest door onder begeleiding meteen praktisch aan de slag te gaan aan de hand van een werkmap. De cursus is geschikt als u enige ervaring met de computer hebt, neem gerust uw eigen laptop mee. Hebt u Excel 2007, 2010 of 2016, dan is de cursus ook te volgen, maar sommige onderdelen kunnen iets afwijken.

De cursus bestaat uit 4 lessen, wordt gegeven op de dinsdagavond van 18:30 tot 20:30 uur en gaat van start op dinsdag 5 maart 2019. De cursuskosten bedragen (inclusief cursusmateriaal en administratiekosten) voor leden van de Bibliotheek Haaksbergen € 60.00 euro en voor niet-leden € 65.00 euro.

Als u mee wilt doen aan deze cursus, meld u dan uiterlijk donderdag 28 februari aan via het aanmeldformulier dat verkrijgbaar is bij de receptie van het Kulturhus. Inschrijven kan ook door een mail te sturen naar: info@kulturhushaaksbergen.nl. bellen mag ook T. 053-5730200, vraag naar Danielle Bekkers

Kijk voor alle activiteiten, cursussen en workshops bij Kulturhus Haaksbergen op de website www.bibliotheekhaaksbergen.nl en www.kulturhushaaksbergen.nl

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht