Concert Oost-Nederlands Symfonieorkest in Openluchttheater Hertme

Gepubliceerd op: 05/06/2018

Concert Oost-Nederlands Symfonieorkest in Openluchttheater Hertme

Na het succesvolle operaconcert in 2017, staat het Oost-Nederlands Symfonieorkest (ONSO) op zondag 17 juni weer op de planken in het Openluchttheater Hertme. Deze keer zal het weer geen spelbreker kunnen zijn, want er zijn voldoende voorzorgsmaatregelen getroffen om ook bij regen te spelen.

Gekozen is nu voor melodieën uit bekende Broadway Musicals, zoals My Fair Lady en de Sound of Music. De term Broadway verwijst naar een theateruitvoering, meestal toneelstuk of musical, voor een groot publiek in hartje Manhattan, New York. Broadway is hét theaterdistrict in de Big Apple, de grootste en meest bekende musicals draaien op Broadway.

Een show op Broadway bekijken is een gebruikelijke toeristenactiviteit in New York en de Broadway theaters brengen jaarlijks miljarden dollars op. Nu is deze muziek dus te beluisteren in het Openluchttheater Hertme.

Het ONSO gaat in de prachtige ambiance van het openluchttheater de echte "Broadway-sfeer" oproepen, het orkest zal vele bekende werken ten gehore brengen. Onder leiding van dirigent Jeppe Moulijn en onder begeleiding van solisten Leonie van Veen en Stefan Blaak brengt het ONSO Broadway naar Hertme.

Sopraan Leonie van Veen heeft haar studie klassieke zang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag cum laude afgerond. Ze is regelmatig te beluisteren als concertzangeres en voelt zich thuis bij verschillende muziekstijlen: van klassiek tot hedendaags. Pianist Stefan Blaak is bekend van het pianoduo Martijn en Stefan Blaak. Deze broers zijn beide cum laude afgestudeerd en geven wereldwijd topconcerten die in meerdere landen ook zijn uitgezonden op tv.


Kaarten voor Beleef Broadway in Hertme zijn online te koop. De zondagmiddag matinée begint om 16:00 uur in het Openluchttheater Hertme, de deuren zijn vanaf 14:30 uur geopend.
Meer info op: https://openluchttheaterhertme.nl/beleef-broadway 
op de foto's: leonie van veen en stefan blaak

‹ Terug naar nieuws uit borne overzicht