Bornse sportinitiatieven voor kinderen die moeilijk aansluiting vinden bij de sportvereniging

Gepubliceerd op: 01/10/2018

Bornse sportinitiatieven voor kinderen die moeilijk aansluiting vinden bij de sportvereniging

Onlangs hebben zich in Borne twee mooie initiatieven ontplooid voor kinderen die wat meer aandacht nodig hebben en/of die moeilijk aansluiting vinden bij de sportvereniging. NEO start met JG2, een voetbalteam voor kinderen tussen de 7 en 12 jaar (G-voetbal) en Apollo 8 heeft voor kinderen een beweeguur ontwikkeld bij De Veste.

JG2 traint voor het eerst op woensdag 3 oktober tussen 18.30-19.00 uur met twee jeugdspelers. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar die wat extra aandacht nodig hebben zijn van harte welkom om aan te sluiten, zodat een team ontstaat en JG2 kan deelnemen aan de competitie.

Het oprichten van een JG2-team maakt het mogelijk dat ook deze kinderen kunnen voetballen met leeftijdsgenootjes. Zij konden voorheen deelnemen aan het JG1-team voor kinderen tussen 13 en 15 jaar. In praktijk blijkt dat de jongere kinderen dit niet prettig vinden. Voor één van de ouders reden om met de G-coördinator van NEO en een buurtsportcoach van Borne Sport in gesprek te gaan.

G-voetbal is bedoeld voor iedereen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Deze voetballers trainen op hun eigen niveau en spelen regelmatig een wedstrijd in competitieverband. Het G-voetbal bij NEO bestaat nu nog uit een jeugdteam en twee seniorenteams. Zowel NEO als de gemeente Borne zijn enthousiast over het samenstellen van een tweede G-jeugdteam (JG2). Dit maakt een natuurlijke doorstroming mogelijk naar het JG1-team. Op dit moment zijn er twee kinderen voor het JG2-team.

Naast het initiatief van NEO heeft Volleybalvereniging Apollo 8 een beweeguur ontwikkeld voor kinderen die moeilijk aansluiting vinden bij de sportvereniging. Er zijn nog geen kinderen die deelnemen. Wie plezier heeft in bewegen kan op donderdag van 16.30 -18.00 uur in Sporthal de Veste meedoen onder begeleiding van een trainster die tevens orthopedagoge is. Lid worden is niet nodig. Meer informatie is beschikbaar bij Apollo 8.

De Gemeente Borne streeft naar sportmogelijkheden voor iedereen. Borne Sport werkt samen met sportverenigingen om onder andere specifieke groepen kinderen te kunnen ondersteunen bij het meedoen in de reguliere sportvereniging.

‹ Terug naar nieuws uit borne overzicht