Bornse koormuziek klinkt in Rheine vanwege 35-jarige vriendschap

Gepubliceerd op: 04/06/2018

Bornse koormuziek klinkt in Rheine vanwege 35-jarige vriendschap

De Europahymne zingen met 15 koren tegelijk. Dat gebeurde afgelopen zaterdag in Rheine tijdens het Euregio Koorfestival 2018.
Op verzoek van burgemeester Rob Welten van Borne en Peter Lüttmann van Rheine hebben de Partnercomités van beide gemeenten een Koorfestival georganiseerd.
’s Ochtends werd op vier verschillende pleinen begonnen met afwisselende optredens van de koren, waaronder koor Mix uit Zenderen en Het Melbuul’n Piratenkoor uit Borne.
Het laatste koor oogste veel succes met hun vlotte optreden en hun individuele piraten uitrusting, terwij ook de muzikale prestaties van MIX niet onopgemerkt bleven.
Na de pleinoptredens kwamen alle koren samen op de Borneplatz, waarbij burgemeester Lüttman de 35-jarige samenwerking prees en de rol van muziek bij het slechten van grenzen belichtte. Daaropvolgend benadrukte Rob Welten als burgemeester van Borne, maar ook als President van de Euregio, het belang van Europese samenwerking. Daarna werd door alle 12 koren en het publiek de Europahymne in zowel het Duits als het Nederlands gezongen.
Om 17:00 uur was het tijd voor optredens van de klassieke koren en wel in de St Dionysiuskerk met het prachtige, pas gerestaureerde orgel. Het optreden van het koor Toonkunst Almelo met orgelbegeleiding in een volbezette kerk met onder andere delen uit de bruiloftsmis van Herman Finkers oogstte een staand applaus.
Voor de Nederlandse koren en inwoners van Borne die speciaal met een bus naar Rheine waren gekomen, volgde nog een rondleiding van een uur door de stad Rheine.
’s Avonds werd het Koorfestival afgesloten in de Aula van de Euregio-Gesammtschule, waar 4 koren optraden, waaronder MIX uit Zenderen, dat opnieuw de harten van het publiek veroverde.


op de foto's Melbuul’n Piratenkoor, Toonkunst Almelo, Koor MIX Zenderen

‹ Terug naar nieuws uit borne overzicht