A Festival of Lessons and Carols in de Kristalkerk

Gepubliceerd op: 13/12/2018

A Festival of Lessons and Carols in de Kristalkerk

Jongenskoor Dalfsen geeft op kerstavond 24 december een uitvoering van ‘A Festival of Lessons and Carols’ in de Kristalkerk in Hengelo, P.C. Hooftlaan 210. Jongenskoor Dalfsen is een koorschool die al bijna 25 jaar jongens opleidt in klassieke zang. In de loop der jaren heeft het koor verschillende grote werken uitgevoerd waaronder de Johannes Passion van Bach, Requiemcomposities van Duruflé en Fauré en in november van dit jaar de Mass of the Children van Rutter.

Afgelopen oktober heeft het koor een reis gemaakt naar Cambridge en Ely en daar optredens verzorgd. Jaarlijks werken de jongens mee aan diverse uitvoeringen van de Mattheus Passion. De vorm van ‘A Festival of Lessons and Carols’, waar liederen en Bijbellezingen elkaar afwisselen, is afkomstig uit Engeland en tegenwoordig in Nederland erg geliefd bij een groot publiek. Op het programma staan bv. bekende Carols als ‘O come, all ye faithful’, ‘The lamb’, ‘Born in a stable’, etc. Organist is Dick Sanderman.

De uitvoering begint om 19.30 uur, de entreeprijs aan de kerk bedraagt € 12,50 (t/m 16 jaar gratis); voorverkoop: € 10,- bij de koster van de Kristalkerk: koster@kristalkerk.nl of bij Martin den Otter: m.den.otter@hetnet.nl

Bron: Radio Hengelo TV

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht