'Juf Ank' zingt gedicht van Willem Wilmink in DWDD

Gepubliceerd op: 13/03/2018

'Juf Ank' zingt gedicht van Willem Wilmink in DWDD

Ilse Warringa, bij het grote publiek bekend als juf Ank van De Luizenmoeder, bracht dinsdagavond in De Wereld Draait Door haar versie van het gedicht Achterlangs van Willem Wilmink ten gehore. Ze las het gedicht niet voor, maar zong de ontroerende tekst.

Met een schittering in haar ogen vertelde ze voorafgaand aan haar optreden aan Matthijs van Nieuwkerk over haar bewondering voor de Enschedese dichter, zanger en schrijver Willem Wilmink. "Ik kom uit Dalfsen en mijn familie uit Twente. De wortels die hij heeft, heb ik ook. Ik voelde me altijd al met hem verbonden." Warringa roemt de ogenschijnlijke eenvoud van Wilminks gedichten: "In de eenvoud van zijn gedichten gaat groot meesterschap schuil. Daar werd ik altijd al door geraakt."

Liedjesprogramma
Tijdens haar opleiding aan het conservatorium zette ze de gedichten van Wilmink op muziek. "Ik dacht ik ga ooit een liedjesprogramma maken met zijn teksten, maar ik heb er nooit écht iets mee gedaan. Dit is eigenlijk mijn debuut." Tijdens de uitzending van DWDD zong ze haar versie van het gedicht Achterlangs. Bekijk het hier.

Terugblik
Warringa was samen met de complete cast van De Luizenmoeder te gast bij De Wereld Draait Door om terug te blikken op het succesvolle seizoen. Ze vertelde dat ze het succes tot op de dag van vandaag niet kan verklaren. "Ze zeggen de herkenbaarheid, dus dat zal het wel zijn denk ik."

Tot slot verklapte ze dat er hard wordt gewerkt aan een tweede seizoen van De Luizenmoeder. Volgens Warringa zijn er nog thema's genoeg te bespreken in het programma: "Gender", zegt ze met een grote glimlach.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - Foto: Screenshot DWDD

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht